Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Nijnsel, herziening Huisakkerweg 12” en besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan “Nijnsel, herziening Huisakkerweg 12”, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 27 juni 2019 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van 15 augustus tot en met 25 september 2019 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan “Nijnsel, herziening Huisakkerweg 12” elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.NIJ000BP0012018P-VG01

Bestemmingsplan “Nijnsel, herziening Huisakkerweg 12”

Het bestemmingsplan “Nijnsel, herziening Huisakkerweg 12” biedt een juridische regeling voor het toevoegen van 4 extra bouwvlakken op de locatie Huisakkerweg 12 Nijnsel. De bestaande woning op het perceel blijft gehandhaafd.

Wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen

Het ontwerp van het bestemmingsplan “Nijnsel, herziening Huisakkerweg 12” heeft met ingang van 20 december 2018 tot en met 30 januari 2019 ter inzage gelegen. Gedurende deze periode heeft een ieder de mogelijkheid gekregen een zienswijze in te dienen. Binnen de gestelde termijn zijn 2 zienswijzen ingediend. De gemeenteraad heeft bij vaststelling van het plan wijzigingen aangebracht. De belangrijkste inhoudelijke wijziging is het wijzigen van de situering van 2 van de 4 woningen. De gewijzigde situering heeft met zich meegebracht dat er een gewijzigd akoestisch onderzoek is opgesteld.

Besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

Ingevolge de Wet geluidhinder is akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat de voorkeursgrensaarde op de gevels van de woningen wordt overschreden vanwege het verkeer op de A-50 en op de Huisakkerweg en dat er geen doelmatige geluidbeperkende maatregelen mogelijk zijn waarmee de geluidsbelasting tot de voorkeursgrenswaarde kan worden gereduceerd. Het vaststellen van een hogere grenswaarde is dan ook noodzakelijk. Naar aanleiding van de gewijzigde situering van 2 van de 4 woningen is een gewijzigd akoestisch onderzoek opgesteld. Het ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder is hier eveneens op aangepast. Op 28 mei 2019 heeft het college voor onderhavig plan hogere grenswaarden vastgesteld. Dit besluit ligt samen met het bestemmingsplan ter inzage.

Beroep

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • 2.

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. 

    Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

     

U kunt voor nadere informatie contact opnemen met Lianne Vulders van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 0413 381835.

Veghel 14 augustus 2019

Naar boven