Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project Blankenburgverbinding, Rijkswaterstaat

Ontwerpbesluit watervergunning Hoogheemraadschap van Delfland

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen, ontheffingen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Ten behoeve van de realisatie van de Blankenburgverbinding heeft de toenmalige Minister van Infrastructuur en Milieu op 28 maart 2016 het Tracébesluit Blankenburgverbinding vastgesteld. De Blankenburgverbinding bestaat uit de aanleg van een autosnelweg van 2x3 rijstroken, een landtunnel, een watertunnel, een verdiepte aansluiting op de A20 en een hoge aansluiting op de A15. Verder wordt de A20 tot aan het Kethelplein verbreed.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het tracébesluit Blankenburgverbinding is onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedures van artikel 20, lid 4 van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het ontwerpbesluit watervergunning (kenmerk 2019-012566/D2019-07-000806) op grond van de Keur Delfland en de Waterwet, is op 6 augustus 2019 door het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van Delfland vrijgegeven voor inzage.

Het ontwerpbesluit, ten name van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, heeft betrekking op de kruising van de Hollandtunnel met de polderkade en watergangen ter hoogte van de Zuidbuurt in Vlaardingen. De handelingen betreffen het:

  • hebben van een tunnelconstructie onder de waterkering en twee primaire watergangen;

  • hebben van een brug over een primaire watergang.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 16 augustus 2019 tot en met donderdag 26 september 2019 ter inzage bij het Hoogheemraadschap van Delfland, Phoenixstraat 32, 2611 AL Delft. Voor het inzien van de stukken dient u een telefonische afspraak te maken. Op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur kunt hiertoe contact opnemen met het klantcontactcentrum (KCC), te bereiken via telefoonnummer 015 – 260 81 08 of via e-mail: loket@hhdelfland.nl.

Het ontwerpbesluit is tevens beschikbaar via de website van het Hoogheemraadschap van Delfland: www.hhdelfland.nl.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van vrijdag 16 augustus 2019 tot en met donderdag 26 september 2019 kan eenieder, bij voorkeur schriftelijk, tegen het ontwerpbesluit gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan het Hoogheemraadschap van Delfland, t.a.v. de teamleider Regulering en Planadvisering, Postbus 3061, 2601 DB Delft, onder vermelding van ‘Zienswijze’. Tevens kunnen gedurende deze termijn door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar gemaakt worden. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 015 – 260 81 08 of via e-mail: loket@hhdelfland.nl.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Nadere informatie met betrekking tot de ontwerpbesluiten kunt u inwinnen bij het klantcontactcentrum (KCC), te bereiken via telefoonnummer 015 – 260 81 08 of via e-mail: loket@hhdelfland.nl.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, W. Warmerdam

Naar boven