Besluit van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, van 15 augustus 2019, nr. IENW/BSK-2019/170395, houdende benoeming en verlenging van de periode van benoeming van de secretaris en enkele leden van de commissie van deskundigen, bedoeld in artikel 20, tweede lid, van het Drinkwaterbesluit

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

Gelet op artikel 2, tweede lid, en artikel 3, tweede lid, van de Regeling materialen en chemicaliën drink- en warm tapwatervoorziening;

BESLUIT:

Artikel 1

Dr. I.H. van Driezum wordt met terugwerkende kracht met ingang van 1 oktober 2018 voor een periode van vier jaar benoemd als secretaris van de commissie van deskundigen, bedoeld in artikel 20, tweede lid, van het Drinkwaterbesluit.

Artikel 2

De periode van benoeming van drs. H. Timmer als lid van de commissie van deskundigen, bedoeld in artikel 20, tweede lid, van het Drinkwaterbesluit, wordt met terugwerkende kracht met ingang van 1 januari 2018 met een periode van vier jaar verlengd.

Artikel 3

De periode van benoeming van drs. M.J.B. Mengelers, ing. L.J. van Driel, drs. D.F. van den Berg, ir. G.A.A.M. Spruijt en drs. H.A.F. van Well als lid van de commissie van deskundigen, bedoeld in artikel 20, tweede lid, van het Drinkwaterbesluit, wordt met terugwerkende kracht met ingang van 1 januari 2019 met een periode van vier jaar verlengd.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, C. van Nieuwenhuizen Wijbenga

TOELICHTING

Dit besluit bekrachtigt de benoeming van de secretaris en de herbenoeming van enkele leden van de commissie van deskundigen, bedoeld in artikel 20, tweede lid, van het Drinkwaterbesluit. Deze commissie adviseert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat inzake de eisen die op grond van artikel 20, eerste lid, van het Drinkwaterbesluit gesteld worden aan materialen en chemicaliën die bij de voorziening van drinkwater en warm tapwater worden gebruikt.

Met ingang van 1 januari 2019 maken de volgende personen deel uit van de commissie van deskundigen:

dr. T.P. Traas (voorzitter),

dr. I.H. van Driezum (secretaris),

dr. M.J.B. Mengelers,

ing. L.J. van Driel,

drs. D.F. van den Berg,

A. Ek BSc,

drs. H. Timmer,

ir. G.A.A.M. Spruijt, en

drs. H.A.F. van Well.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, C. van Nieuwenhuizen Wijbenga

Naar boven