Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning Ontsluitingsweg Nutricia, gemeente Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat zij op 16 juli 2019 hebben ingestemd met de volgende ontwerpbesluiten:

 

  • -

    Ontwerpbestemmingsplan Ontsluitingsweg Nutricia (bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan);

  • -

    Ontwerpomgevingsvergunning.

De ontwerpbesluiten liggen met ingang van 16 augustus 2019 ter inzage, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Toelichting

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6.1 Wet ruimtelijke ordening. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 9 april 2019 besloten de coördinatieregeling toe te passen voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. De besluiten met betrekking tot de ontsluitingsweg Nutricia worden gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor de besluitvorming omtrent de omgevingsvergunning.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de aanleg van een nieuw wegtracé voor het aan- en afrijdend vrachtverkeer naar Nutricia, langs de A12 en via bedrijventerrein Rokkenhage.

De huidige bestemming van het tracé laat de aanleg van de weg en het bijbehorende kunstwerk niet toe. Voorliggend bestemmingsplan is opgesteld om de aanleg van de ontsluitingsweg voor Nutricia mogelijk te maken. De nieuwe ontsluiting bestaat uit een nieuw aan te leggen wegtracé inclusief kunstwerk(brug), herprofilering van bestaande straten en nieuw in te richten aansluiting op de Oostweg en Bleiswijkseweg.

 

Ontwerp omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning maakt de realisatie van de brug over de fietstunnel van de Rokkeveenseweg voor de ontsluitingsweg mogelijk. De ontwerpomgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteit: - het bouwen van een bouwwerk.

 

Indienen van zienswijzen op de genomen besluiten

 

Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning

De genoemde ontwerpbesluiten liggen met ingang van 16 augustus 2019 voor een periode van zes weken ter inzage (tot en met 26 september 2019) bij de omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis.

In deze periode kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze indienen omtrent het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning.

Schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Wij verzoeken u in uw brief duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of op de ontwerpomgevingsvergunning.

 

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. U dient een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl.  

Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

www.zoetermeer.nl/ontsluitingnutricia .   

 

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00087-0002  

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld via https://validator.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=zoetermeer&striVersion=STRI2008 (onder NL.IMRO.0637.BP00087-0002).

  

Zoetermeer, 15 augustus 2019

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

B.J.D. Huykman

de burgemeester,

Ch.B. Aptroot

Naar boven