Verkeersbesluit voor het toewijzen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan de bewoner van Vredelust 9 te Lienden, vkb 02-2019.

Logo Buren

B urgemeester en wethouders van Buren, 

Gelet op:- de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, - het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, - het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) - de Algemene wet bestuursrecht; - Bevoegdhedenregisteer Mandaatregeling gemeente Buren 2018 , vastgesteld door burgemeester en wethouders op 16 oktober 2018 inzake de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten (art. 35).

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende: Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 nemen wij een verkeersbesluit. Dit is nodig voor het plaatsen of verwijderen van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens. Dit verkeersbesluit geldt ook voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.  

Uit het oogpunt van:

  • - Het regelen van de veiligheid op de wegen

  • - Het beschermen van de weggebruikers en passagiers.

Is het gewenst om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken te realiseren voor een mindervalide bewoner wonende aan Vredelust 9 te Lienden.

Motivering.

Bij de gemeente Buren is het verzoek binnengekomen om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken (GHPK) te realiseren voor een mindervalide bewoner wonende aan Vredelust 9 te Lienden. Om in aanmerking te komen voor een GHPK moet de aanvrager voldoen aan allerlei eisen. Voor de aanvraag toetst de gemeente vooral medische indicaties en verkeerskundige richtlijnen. Het verstrekken van deze gehandicaptenparkeerplaats betekent onder andere dat betrokkene om medische redenen zonder hulp van derden geen grotere loopafstand kan overbruggen dan 100 meter. Uit de resultaten van de diverse onderzoeken is gebleken dat de aanvrager voldoet aan de gestelde eisen/richtlijnen.

Juridisch kader verkeersbesluit

Van belang zijn de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV) en het Besluit Administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW). In artikel 15, lid 1 van de Wegenverkeerswet is opgenomen dat voor het plaatsen en verwijderen van verkeerstekens een verkeersbesluit vereist is. In het BABW is nader gespecificeerd voor welke verkeerstekens een verkeersbesluit nodig is. Artikel 12 van het BABW bepaalt dat: De plaatsing of verwijdering van de hierna genoemde verkeerstekens moet geschieden krachtens een verkeersbesluit.

Aanpak en inrichting We plaatsen het verkeersbord E6 (RVV 1990) bij een parkeervak die zo dicht mogelijk bij de woning Vredelust 9 te Lienden is gelegen. - Het regelen van de veiligheid op de wegen - Het beschermen van de weggebruikers en passagiers

Belangenafweging.

De maatregel leidt niet tot problemen voor de direct aanwonenden aan de Vredelust. De bewoner kan de auto niet op eigen terrein parkeren. Er is ter plaatse voldoende parkeergelegenheid in de omgeving voor algemeen gebruik.

Gehoord

Volgens artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer, heeft overleg plaats gevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland. Hij bracht hierover een positief advies uit.

BESLUIT

I Een in de directe nabijheid van Vredelust 9 te Lienden gelegen parkeervak in te richten als gehandicaptenparkeerplaats en die te reserveren voor de bewoner van Vredelust 9 te Lienden.

II Een en ander uit te voeren door het plaatsen van het verkeersbord E6 (RVV 1990) inclusief onderbord met het kenteken van de auto van aanvrager, afgebakend met vakmarkering en voorzien van een kruis en een pictogram;

III Dit verkeersbesluit publiceren we op vrijdag 9 augustus 2019 in "de Staatcourant".

Maurik, 9 augustus 2019

namens burgemeester en wethouders van de gemeente Buren,

E. Sielias,

medewerker Team Beheer (verkeer)

 

MEDEDELINGEN

Bezwaar- of beroepsclausule

Bent u het niet eens met dit besluit?

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Dit kunt u per brief of digitaal (via een webformulier met DigiD) doen. Dit heet een bezwaarschrift.

Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit bij de gemeente binnen zijn. Als uw bezwaarschrift te laat binnen is, dan wordt het bezwaar niet behandeld.

In het bezwaarschrift moet staan:

- uw naam en adres;

- de datum waarop u het bezwaarschrift verstuurt;

- het besluit waartegen u bezwaar maakt;

- de reden(en) waarom u het niet eens bent met het besluit;

- uw handtekening.

Wilt u op de enveloppe duidelijk vermelden: ‘bezwaarschrift’?

Informatie over het digitaal indienen van een bezwaarschrift kunt u vinden via www.buren.nl/bezwaar.

Ook andere personen die belang hebben bij dit besluit, kunnen een bezwaarschrift indienen. Als dat gebeurt, dan laten wij u dat weten.

Voorlopige voorziening

Als u bezwaar maakt, blijft het besluit geldig totdat we over uw bezwaar hebben beslist. Misschien kunt of wilt u onze beslissing op uw bezwaar niet afwachten. Dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een regeling te treffen. Deze regeling heet een voorlopige voorziening of schorsing. Dit betekent dat de rechter snel naar uw verzoek kijkt en beslist of het besluit nog niet in werking moet treden.

Hiervoor moet u de rechtbank laten zien, dat u bezwaar hebt gemaakt bij de gemeente.

Een verzoek om voorlopige voorziening kunt u indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

U moet hiervoor een vergoeding betalen. Dat wordt griffierecht genoemd. Voor informatie over de actuele tarieven voor griffierecht kunt u de website www.rechtspraak.nl raadplegen of de rechtbank bellen.

Voor meer informatie over bezwaar en voorlopige voorziening kunt u kijken op www.buren.nl/bezwaar.

 

 

Naar boven