Verkeersbesluit

Logo Hoeksche Waard

Geslotenverklaring voor voertuigen op de Ambachtsherenlaan en Wintersweg Mijnsheerenland

Burgemeester en wethouders van Hoeksche Waard,

Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en verkeerstekend 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen betreffende het Wegverkeer (BAWB) en de Algemene wet bestuursrecht;

om in Mijnsheerenland de Ambachtsherenlaan vanaf de kruising met Romeinseweg en de Wintersweg vanaf de kruising met de Romeinseweg tot aan het bord einde bebouwde kom, gesloten te verklaren voor voertuigen met uitzondering van bestemmingsverkeer ten tijde van het Reloading the Nineties en Sunglow festival te houden op vrijdag 13 september en zaterdag 14 september 2019.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Dit besluit wordt om de volgende redenen genomen;

het besluit heeft een positieve invloed op de verkeersveiligheid en verhoogt de leefbaarheid op en in de directe omgeving van de genoemde weg;

het voorkomt dat het karakter c.q. de functie van de weg wordt aangetast;

om te voorkomen dat bezoekers van Reloading the Nineties en Sunglow hun voertuig parkeren op de Wintersweg, de Ambachtsherenlaan en de aansluitende wegen, wordt op de Romeinseweg ter hoogte van de genoemde wegen geslotenverklaringen voor voertuigen (met uitzondering van bestemmingsverkeer) geplaatst ten tijde van het festival.de geslotenverklaring voor voertuigen op de Wintersweg wordt tevens ingesteld om te voorkomen dat voertuigen zich gaan mengen met festival bezoekers;

omdat de Romeinseweg en de Winterweg te smal zijn om op c.q. naast de weg te parkeren; het te nemen besluit ertoe bijdraagt dat de vrije doorgang op de genoemde wegen gewaarborgd wordt;

dat de genoemde verboden ter plaatse kenbaar worden gemaakt door middel van nader te omschrijven bebording;

dat de gemeente Hoeksche Waard het beheer en onderhoud heeft van de bovengenoemde wegen;

Door middel van verkeersbord met RVV-nummer C1 (geslotenverklaring voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee) en onderbord met RVV-nummer 0502 (uitgezonderd bestemmingsverkeer) zal de geslotenverklaring geldend voor de Ambachtsherenlaan en de Wintersweg aan de weggebruikers kenbaar gemaakt worden.

Genoemde bebording staat aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening.

Belangenafweging:

Naar aanleiding van het bovenstaande heeft de gemeente contact gehad met politie en brandweer. Zij hebben beiden een positief advies uitgebracht over de bovengenoemde te realiseren verkeersmaatregelen.

BESLUIT

Om in Mijnsheerenland de Ambachtsherenlaan vanaf de kruising met Romeinseweg en de Wintersweg vanaf de kruising met de Romeinseweg tot aan het bord einde bebouwde kom, gesloten te verklaren voor voertuigen met uitzondering van bestemmingsverkeer ten tijde van het Realoading the Nineties en Sunglow festival op vrijdag 13 september en zaterdag 14 september 2019.

Door middel van verkeersbord met RVV-nummer C1 (geslotenverklaring voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee) en onderbord met RVV-nummer 0502 (uitgezonderd bestemmingsverkeer) zal de geslotenverklaring geldend voor de Ambachtsherenlaan en de Wintersweg aan de weggebruikers kenbaar gemaakt worden.

Genoemde bebording staat aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening.

Maasdam, 1 augustus 2019

Namens burgemeester en wethouders,

M.A. Kickert

Teammanager Openbare Ruimte

Rechtsmiddelenclausule:

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na bekendmaking daarvan een bezwaarschrift indienen bij het college van Hoeksche Waard. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de datum van het bezwaarschrift, de gronden van het bezwaar, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en een telefoonnummer waarop de indiener overdag bereikbaar is, zodat wij de indiener kunnen uitnodigen voor een informeel gesprek. Voor de wijze waarop het bezwaarschrift wordt behandeld, verwijzen wij belanghebbenden naar de website: www.gemeentehw.nl.

Belanghebbenden kunnen, als onverwijlde spoed dat – gelet op betrokken belangen – vereist, eveneens een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam. Belanghebbenden kunnen ook digitaal een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moeten belanghebbenden wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Nadere informatie over dit besluit kan worden ingewonnen bij team Openbare Ruimte, telefoon 14 0186.

Naar boven