Besluit tot het wijzigen van de benaming en hectometrering van diverse wegen in de provincie Flevoland

Logo Flevoland

Aanleiding

De provincie Flevoland heeft het wegnummer en de hectometrering van de N302 gewijzigd naar de N307 met aangepaste hectometrering. De reden hiervoor is dat de provincies Noord-Holland, Flevoland en Overijssel overeen zijn gekomen om de wegverbinding van Heerhugowaard tot Kampen te voorzien van één wegnummer (N307), als uitwerking van de visie van één route van Alkmaar tot Zwolle.

Grondslag besluit

De weggedeelten die deze nieuwe wegnummers en hectometrering krijgen zijn in beheer en onderhoud van de provincie Flevoland. Op grond van artikel 105 van de Provinciewet wordt de bevoegdheid tot regeling en bestuur inzake de huishouding van de provincie aan het provinciebestuur overgelaten. Het benoemen van (haar) provinciale wegen valt onder deze regeling en bestuur inzake de huishouding van de provincie, waardoor Gedeputeerde Staten bevoegd is om een dergelijk besluit te nemen.

Maatregelen

Hieronder wordt per wegdeel aangegeven wat het wegnummer en de hectometrering wordt;

  • N302 Markerwaarddijk met hectometrering 49,8 tot en met 76,6 wordt N307 met hectometrering 49,8 tot en met 76,6

  • N302 Houtribweg met hectometrering 76,8 tot en met 84,4 wordt N307 met hectometrering 76,8 tot en met 84,4

  • N307 Overijsselseweg met hectometrering 9,2 tot en met 23,8 wordt N307 met hectometrering 84,6 tot en met 99,2

  • N307 Hanzeweg met hectometrering 24,0 tot en met 32,0 wordt N307 met hectometrering 99,4 tot en met 107,4

  • De N307 Dronterringweg wordt de N711 Dronterringweg

 

Een en ander is weergegeven op de bij dit besluit behorende bijgevoegde situatietekening.

 

Overleg

Er is overleg geweest met de provincies Noord-Holland en Overijssel en met de Nationale Bewegwijzeringsdienst. De nieuwe wegnummers worden opgenomen in de bewegwijzering en de bewegwijzering wordt aangepast aan de vastgestelde routevisie.

 

Besluit

Gelet op het voorgaande besluiten wij:

  • 1.

    het tracé van de N302 Markerwaarddijk, vanaf de grens met de provincie Noord-Holland, te benoemen met het wegnummer N307;

  • 2.

    het tracé van de N302 Houtribweg, vanaf de Markerwaarddijk tot de Overijsselseweg, te benoemen met het wegnummer N307;

  • 3.

    de N307 Overijsselseweg en de N307 Hanzeweg te voorzien van een aangepaste hectometrering;

  • 4.

    het tracé van de N307 Dronterringweg, te benoemen met het wegnummer N711.

  • 5.

    van dit besluit mededeling te doen in de Staatscourant.

 

Rechtsmiddelen

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na datum van verzending van deze brief schriftelijk bij ons bezwaar maken. Uw bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en voorzien van uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

 

Nadere informatie over de bezwaarprocedure treft u aan in het hierna volgende informatieblad.

 

Aldus besloten door de Gedeputeerde Staten van 1 augustus 2019. Gedeputeerde Staten van Flevoland,

de secretaris,

 

de voorzitter,

 

De secretaris van Gedeputeerde Staten van Flevoland

 

Informatieblad bezwaarprocedure Gedeputeerde Staten van Flevoland

Bezwaar

Tegen onze besluiten kunt u op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na datum van verzending ervan bij ons schriftelijk bezwaar maken. Uw bezwaarschrift dient ondertekend en voorzien te zijn van uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. U dient het bezwaar in op onze website https://www.flevoland.nl/loket/producten/bezwaar-tegen-beslissing-provincie-6365.

 

Verzoek om voorlopige voorziening Wanneer u van mening bent dat, in afwachting van de behandeling van uw bezwaarschrift, een voorlopige voorziening moet worden getroffen, kunt u een verzoek daartoe indienen bij de voorzieningenrechter. Het adres is Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Uw verzoek om voorlopige voorziening wordt pas in behandeling genomen wanneer u griffierecht heeft betaald. De rechtbank laat u weten hoe hoog het griffierecht is en op welke wijze u dit kunt overmaken.

 

Overslaan van de bezwaarschriftenprocedure Op grond van artikel 7:1a van de Algemene wet bestuursrecht kunt u in uw bezwaarschrift aangeven dat u de bezwaarschriftenprocedure wilt overslaan en rechtstreeks in beroep wilt gaan bij de bestuursrechter. In artikel 7:1 a tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht is bepaald dat wij een dergelijk verzoek in ieder geval moeten afwijzen wanneer: A) het bezwaarschrift is gericht tegen het niet op tijd nemen van een besluit. B) tegen het besluit door een andere belanghebbende ook een ander bezwaarschrift is ingediend waarin zo’ n verzoek niet is gedaan en dit bezwaarschrift ontvankelijk is.

Wij stemmen alleen in met het verzoek om de bezwaarschriftenprocedure over te slaan, wanneer de zaak daarvoor geschikt is. Wanneer dit het geval is, zenden wij het bezwaarschrift door aan de bevoegde rechter.

 Proceskostenvergoeding Tot slot wijzen wij u er nog op dat u op grond van artikel 7:15, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht bij ons – voordat wij een besluit hebben genomen op uw bezwaarschrift – een verzoek kunt indienen om de kosten die u redelijkerwijs in verband met de behandeling van uw bezwaarschrift moet maken, te vergoeden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om kosten van rechtsbijstand, kosten van een getuige/deskundige; reis- en verblijfkosten, kosten van uittreksels uit openbare registers, telefoongesprekken. Bij het indienen van zo’n verzoek moet u het bedrag van de vergoeding aangeven en stukken overleggen waaruit blijkt dat u deze kosten daadwerkelijk heeft gemaakt. Bij het besluit dat wij op het bezwaarschrift nemen, wordt tegelijkertijd een besluit genomen op een ingediend verzoek om vergoeding van de kosten.

 

Naar boven