Ontwerpbestemmingsplan Osdorperweg 454 en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 4 juli 2019 het ontwerpbestemmingsplan Osdorperweg 454 en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder, vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan Osdorperweg 454 wordt globaal begrensd door de Osdorperweg aan de westzijde, een watergang aan de noord- en zuidzijde en agrarisch gebied aan de oostzijde.

Doel van het bestemmingsplan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van twee woningen op een braakliggende kavel aan de Osdorperweg 454. Het bestaande bouwvlak en de kavel worden gesplitst zodat in plaats van één woning, twee woningen kunnen worden gerealiseerd. De totale toegestane oppervlakte aan bebouwing neemt niet toe ten opzichte van het vorige bestemmingsplan.

Hogere waarden

De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder zullen ter plaatse van de twee toegestane woningen worden overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere geluidwaarden vast te stellen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Osdorperweg 454 en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder liggen met de daarbij behorende stukken met ingang van 8 augustus 2019 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

Het ontwerpbestemmingsplan Osdorperweg 454 met de daarop betrekking hebbende stukken is daarnaast digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.F1803BPSTD-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan eenieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en/of over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden gestuurd naar: Ruimte en Duurzaamheid, t.a.v. Lotte Grooten , postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en/of over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kan contact worden opgenomen met Ruimte en Duurzaamheid, Lotte Grooten, telefoonnummer 06-8351 9206.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam, 7 augustus 2019

burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven