Ontwerpbestemmingsplan Vinckebuurt, eerste herziening

Logo Uithoorn

Het college van burgemeester en wethouders van Uithoorn maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Vinckebuurt, eerste herziening’’ als vervat in planidentificatiecode NL.IMRO.0451.HZVINCKEBRT01-OW01 met ingang van donderdag 22 augustus 2019 tot en met woensdag 2 oktober 2019 ter inzage ligt.

Toelichting

Het plan wijzigt het bestemmingsplan Vinckebuurt waardoor het planologisch mogelijk wordt om drie vrijstaande woningen te realiseren aan de Amstel. Het plangebied van het onderhavige ontwerpbestemmingsplan ligt midden in de Vinckebuurt, in het deelgebied de Amstellint. Het bevindt zich op de hoek waar de Wilhelminakade grenst aan de Burgemeester Brautigamlaan.

In het stedenbouwkundig plan voor de Vinckebuurt was er rondom een waardevolle, te handhaven rode beuk aan de Wilhelminakade ruimte voor drie vrijstaande huizen. Inmiddels is duidelijk geworden dat deze beeldbepalende boom niet behouden kan worden, omdat de grond waarin de boom staat vervuild is. De grond kan niet gereinigd worden zonder de boom onherstelbaar te beschadigen. De boom is inmiddels gekapt en wordt op een andere plek in de openbare ruimte van de wijk vervangen door drie nieuwe rode beuken. Dit biedt ruimte om de ligging van de drie woningen op deze kavels aan te passen. Hierdoor liggen de woningen niet meer geheel in de bouw- en bestemmingsvlakken van het uitwerkingsplan Vinckebuurt en is er een nieuw bestemmingsplan nodig. Het onderhavige bestemmingsplan zal, na vaststelling door de gemeenteraad van Uithoorn, de planologische basis bieden voor het verlenen van de omgevingsvergunningen voor deze drie vrijstaande woningen in hun nieuwe situering.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Vinckebuurt, eerste herziening’’ ligt vanaf 22 augustus 2019 tot en met woensdag 2 oktober 2019 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 21 augustus 2019

Naar boven