Gemeente Tynaarlo - Vastgesteld bestemmingsplan “Natuurbegraafplaats Landgoed Den Dollard Oudemolen” en Aanwijsbesluit bijzondere begraafplaats ter inzage.

Logo Tynaarlo

 

De gemeenteraad van Tynaarlo heeft op 11 juni 2019 de volgende besluiten vastgesteld.

a. het bestemmingsplan Natuurbegraafplaats Landgoed Den Dollard Oudemolen (NL.IMRO.1730.BPgravenDenDollard-0401).

b. Het besluit als bedoeld in artikel 40 van de Wet op de Lijkbezorging tot aanwijzing van het gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Vries, sectie W nr. 1792, met een oppervlakte van ca. 100 m2, plaatselijk bekend Linthorst Homanweg1 te Oudemolen, als bijzondere begraafplaats met maximaal 7 graven voor privégebruik.

Tegen de ontwerpbesluiten die vanaf 8 februari 2019 gedurende zes weken ter inzage hebben gelegen zijn geen zienswijzen ingediend en de gemeenteraad heeft bij vaststelling geen wijzigingen aangebracht in de ontwerpbesluiten.

Inzien van de stukken

De documenten genoemd onder a en b met bijlagen liggen met ingang van 23 augustus 2019 gedurende zes weken tijdens onze openingstijden voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. In die periode is buiten de openingstijden inzage van de documenten na telefonische afspraak mogelijk.

Daarnaast kunt u de documenten met bijlagen vanaf 23 augustus 2019 gedurende zes weken bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van de documenten kunt u gebruik maken van het identificatienummer NL.IMRO.1730.BPgravenDenDollard-0401.

Beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Ingaande 23 augustus 2019 gedurende zes weken kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen het besluit beroep instelt heeft dat geen schorsende werking. Indien tijdens de beroepstermijn bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens wordt gevraagd om een voorlopige voorziening te treffen, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beroep tegen het besluit als bedoeld in artikel 40 van de Wet op de Lijkbezorging.

Ingaande 23 augustus 2019 gedurende zes weken kan tegen het vastgestelde aanwijzingsbesluit een beroepschrift worden ingediend bij gedeputeerde staten van Drenthe, postbus 122, 9400 AC Assen door:

een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen het besluit beroep instelt heeft dat geen schorsende werking. Indien tijdens de beroepstermijn bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland wordt gevraagd om een voorlopige voorziening te treffen, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven