Ontwerp wijzigingsplan Langhuisterweg 9 St. Annaparochie

Logo Waadhoeke

Burgemeester en wethouders van Waadhoeke maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 8 augustus tot en met 18 september 2019 het ontwerp wijzigingsplan Langhuisterweg 9 te St. Annaparochie, planidentificatienummer NL.IMRO.1949.WPStALanghuisterw9-ONT1, voor een ieder ter inzage ligt bij de centrale balie van het gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker.

Aan de Langhuisterweg 9 te St. Annaparochie is een agrarisch bedrijf gevestigd. Van de aanwezige bedrijfsbebouwing ligt het meest zuidelijke gebouw deels buiten het geldende bouwvlak. Het bouwen van gebouwen buiten het bouwvlak is volgens het bestemmingsplan niet toegestaan.  

Het wijzigen van het bouwvlak kan juridisch-planologisch mogelijk gemaakt worden door gebruik te maken van een in het geldende bestemmingsplan Buitengebied (van de voormalige gemeente het Bildt) opgenomen wijzigingsbevoegdheid. Met deze wijzigingsbevoegdheid, opgenomen in artikel 3, lid 7, sub c kan het bestemmingsplan door Burgemeester en Wethouders, overeenkomstig artikel 3.6 lid 1 sub a van de Wro worden gewijzigd. Met het voorliggende wijzigingsplan wordt hier toepassing aan gegeven.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze op het ontwerp wijzigingsplan (bij voorkeur) schriftelijk kenbaar maken bij het college van Waadhoeke, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

 

Franeker, 7 augustus 2019.

Naar boven