Ontwerpbestemmingsplan “Reepad 1, 3 en 5 Driebergen-Rijsenburg”

Logo Utrechtse Heuvelrug

 

Het ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 2 augustus 2019 gedurende zes weken (tot en met 12 september 2019) het ontwerpbestemmingsplan Reepad 1, 3 en 5 Driebergen-Rijsenburg en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.DBGreepad1e3e5-ON01).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt het slopen van alle agrarische bijgebouwen en diverse schuren en het omzetten van de agrarische bestemming die ook een paardenfokkerij en een bedrijfswoning toestaat in wonen en natuur. Achter de bestaande boerderij komen 2 nieuwe woningen en 2 hectare agrarische grond wordt ingericht als natuur. Het geheel wordt landschappelijk ingepast en daardoor komt er een betere aansluiting op het achterliggende slagenlandschap. Het bestemmingsplan heeft betrekking op gronden, gelegen op de hoek van de Engweg met het Kloosterlaantje. Het ligt in landelijk gebied met een langgerekte verkaveling aan de zuidwestzijde van Driebergen. Het plangebied ligt vlak naast de nieuwbouwwijk de Lange Dreef en is hiervan gescheiden met een smalle groenstrook/weiland. In het noordoosten vormt het woonperceel de grens. Aan de noordwestzijde volgt het plan de grens van de woonbebouwing respectievelijk het natuurgebied. Er zal geen exploitatieplan worden vastgesteld omdat kostenverhaal is vastgelegd in een overeenkomst met de initiatiefnemer.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage.

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en in de bibliotheek van Driebergen-Rijsenburg tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder naar keuze via de website, schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen:

  • Zienswijzen via de website kunnen worden ingediend met het onlineformulier. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage;

  • Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn;

  • Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 5 september 2019 contact op te nemen met mevrouw Inge Eising van het team Omgevingsverzoeken van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via 0343 56 56 00.

Vermeld bij uw zienswijze in het onderwerp: “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Reepad 1, 3 en 5 Driebergen-Rijsenburg”.

Vervolgtraject

Van eventuele zienswijzen zal een aparte nota worden gemaakt. De zienswijzen zullen aan het college van burgemeester en wethouders worden voorgelegd en vervolgens aan de gemeenteraad ter (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan worden aangeboden.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naar boven