Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Tiny Houses, Delft en Besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder en de Milieueffectrapportage Schieoevers Noord.

Logo Delft

De gemeenteraad van Delft heeft in zijn vergadering van 11 juli 2019 het gewijzigde bestemmingsplan Tiny Houses en de Milieueffectrapportage (m.e.r.) Schieoevers Noord vastgesteld.

Vastgesteld Bestemmingsplan Tiny Houses

 Het plangebied ligt aan de Vulcanusweg 295-305.  Het plangebied heft de volgende plangrenzen:

  • aan de noordzijde: een bedrijfspand gelegen aan de Vulcanusweg 291;

  • aan de westzijde: de Vulcanusweg;

  • aan de oostzijde: de spoorlijn tussen stations Delft en Delft - zuid (inclusief het Tracé besluit);

  • aan de zuidzijde: een bedrijfspand gelegen aan de Vulcanusweg 307.

Met het bestemmingsplan Tiny Houses wordt aan de Vulcanusweg 295-305 voor een tijdelijke duur ruimte geboden voor maximaal 40 Tiny Houses. Naast de woonfunctie, biedt het plangebied ook ruimte voor andere functies zoals horeca, maatschappelijke voorzieningen, dienstverlening en voorzieningen ten behoeve van cultuur en ontspanning. Deze functies zijn onderdeel van de placemaking die met dit plan is beoogd.

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

In samenhang met het bestemmingsplan heeft het college van burgemeester en wethouders van Delft op 21 mei 2019 een besluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder genomen.

Vastgesteld Milieueffectrapportage (m.e.r.) Schieoevers Noord

Het gebied Schieoevers-Noord wordt gefaseerd getransformeerd van een monofunctioneel bedrijventerrein naar een gemengd werk-woon gebied. Deze transformatie is m.e.r.-beoordelingsplichtig. Om de milieugevolgen van de transformatie in beeld te brengen is een MER Schieoevers Noord opgesteld. De m.e.r.-procedure Schieoevers Noord is procedureel gekoppeld aan het bestemmingsplan Tiny Houses, omdat dit het eerste ruimtelijk besluit is binnen het plangebied van het MER Schieoevers Noord.

De gemeenteraad heeft bij dit besluit de conclusies uit het Milieueffectrapport (MER) MER Schieoevers-Noord aanvaard. De uitkomsten van het MER zijn opgenomen in bovenvermeld bestemmingsplan en is onderdeel daarvan. Tevens is besloten om het spelregelkader Schieoevers Noord vast te stellen als toetsingskader voor ruimtelijke ontwikkelingen binnen het plangebied Schieoevers-Noord.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De besluiten worden in verband met de zomerperiode een aantal weken later gepubliceerd en ter inzage gelegd, zodat u ook na de zomervakantie voldoende tijd heeft om de besluiten in te zien. Vanaf 15 augustus 2019 kunt u het vastgestelde bestemmingsplan, het bijbehorende raadsbesluit, het besluit hogere grenswaarden en het MER Schieoevers Noord op de volgende wijze bekijken:

• Op afspraak bij het gemeentekantoor aan het Stationsplein 1. U kunt bij het gemeentekantoor ook een exemplaar van het vastgestelde bestemmingsplan kopen.

• Via www.delft.nl/schieoevers

• Het bestemmingsplan kunt u opvragen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Selecteer 'plannen zoeken'. Bij 'plannaam' kan daarna de naam van het bestemmingsplan (Tiny Houses Delft) worden ingevoerd.

• Via http://www.delft.nl/bestemmingsplannen en klik door naar Plannen ter inzage.

In beroep gaan

Bent u belanghebbende bij dit bestemmingsplan en hebt u eerder al een zienswijze ingediend? Of kunt u aantonen dat u niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen? Dan kunt u van 16 augustus tot en met 26 september 2019 beroep instellen tegen het besluit van de gemeente om het bestemmingsplan vast te stellen. Stuur hiervoor een brief met uw beroepschrift naar:

Raad van State Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

U kunt ook in beroep gaan tegen delen van het bestemmingsplan die zijn gewijzigd bij de vaststelling. Op welke punten het bestemmingsplan is gewijzigd vindt u in het raadsbesluit. Als u een beroepschrift hebt ingediend, kunt u bovendien vragen om een voorlopige voorziening. Hiervoor stuurt u een brief aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Invloed Crisis- en herstelwet op beroepsprocedure

Op dit  besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat het belangrijk is dat u alle beroepsgronden opneemt in uw beroepschrift. U kunt deze na afloop van de beroepstermijn namelijk niet meer aanvullen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het bestemmingsplan of de procedure? Kijk dan op www.delft.nl/bestemmingsplannen of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14015.

Naar boven