Ontwerpbestemmingsplan ‘Vriezekoop 71a en Bilderdam 3-4, Leimuiden’

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat met ingang van donderdag 1 augustus 2019 gedurende zes weken het bestemmingsplan ‘Vriezekoop 71a en Bilderdam 3-4, Leimuiden’ als ontwerp ter inzage ligt.

Locatie en projectinhoud

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het perceel tussen Vriezekoop 71w en 73, de kavel naast Bilderdam 4a en gronden nabij Vriezekoop 34 te Leimuiden. Deze gronden staan kadastraal bekend als LMD02B441 (gedeeltelijk), LMD02B1342 (gedeeltelijk), LMD02B1453, LMD02C423 en LMD02C469. Het voornemen is om in totaal drie vrijstaande woningen te realiseren verdeeld over twee locaties in Leimuiden: twee woningen op Bilderdam 3 en 4 en één op Vriezekoop 71a (beide toekomstige nummering). Hiervoor worden, met de ‘ruimte voor ruimte’-regeling als richtlijn/uitgangspunt, verspreid over de drie eerder genoemde locaties in totaal 1,65 hectare (±16.500 m²) sierteelt gesaneerd en ongeveer 900 m² opstallen gesloopt.

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat zij een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wro hebben gesloten met de initiatiefnemers. In de overeenkomst worden de uitgangspunten van het plan, de taken en verantwoordelijkheden van beide partijen, het gemeentelijk kostenverhaal en zaken als planschade vastgelegd.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen, met uitzondering van de anterieure overeenkomst, van donderdag 1 augustus t/m woensdag 11 september 2019 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de publieksruimte van het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO-nummer NL.IMRO.1884.BPBILDERDAM3EN4ONT1.

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kan eenieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. Als u van de mogelijkheid gebruik wilt maken om een mondelinge reactie in te brengen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Kaag en Braassem.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van dit ontwerpbestemmingsplan dan kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

 

Naar boven