Ontwerp Watervergunning Waterwet Project Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, Rijkswaterstaat

Datum: 1 augustus 2019

Ontwerp Watervergunning ter partiële wijziging van de ingevolge de Waterwet verleende vergunning van 22 februari 2018 met kenmerk RWS-2018/6932 ten behoeve van het Project Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend, op grond van de Waterwet heb ik een ontwerpvergunning opgesteld voor de wijziging van de inrichting, afwerking en realisatie van twee hoogwatergeulen bij Ooijen en Wanssum, de reactivering van de Oude Maasarm, alsmede bijbehorende werken.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

De Provincie Limburg te Maastricht vraagt de wijziging van de watervergunning aan in het kader van het project Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Doel van de Integrale gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is het oplossen van de (hoog)waterproblematiek en het mogelijk maken van bepaalde ruimtelijke en economische ontwikkelingen in het gebied.

Ter inzage legging

Het ontwerpbesluit ligt met de daarop betrekking hebbende stukken, na voorafgaande telefonische afspraak, vanaf 5 augustus 2019 gedurende zes weken ter inzage op het volgende adres: het kantoor van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Avenue Ceramique 125 te 6225 KV Maastricht (afdeling vergunningverlening) op werkdagen van 9:00-16:00 uur.

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende de bovengenoemde periode van ter inzage legging schriftelijk en/of mondeling zienswijzen indienen bij de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, postbus 25 te 6200 MA Maastricht.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen en/of het maken van een afspraak voor inzage te Maastricht en/of van kopieën van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met de heer J. Metsemakers (06-31011331) en/of mevrouw N. van Baalen (06-46137040).

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, het Hoofd van de afdeling Vergunningverlening P.A.M. Smeets

Naar boven