Ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Parkeren 2019, gemeente Vlaardingen

Logo Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend. Op 16 juli 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan “Paraplubestemmingsplan Parkeren 2019” en deze vrijgegeven voor de tervisielegging.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan met plannaam “Paraplubestemmingsplan Parkeren 2019” heeft betrekking op alle geldende bestemmingsplannen van de gemeente Vlaardingen. Het doel van het bestemmingsplan is om bij nieuwe ontwikkelingen die mogelijk zijn op basis van de huidige bestemmingsplannen een parkeereis te kunnen opleggen.

Vanaf 1 juli 2018 zijn de stedenbouwkundige bepalingen in de gemeentelijke bouwverordening van rechtswege komen te vervallen. De verordening biedt dan geen basis meer om te toetsen aan gemeentelijke parkeernormen. Om deze normen te kunnen blijven hanteren moeten zij in bestemmingsplannen worden opgenomen. Door middel van de parapluherziening wordt in alle geldende bestemmingsplannen een parkeerregel opgenomen die bepaalt dat bij nieuwe ontwikkelingen moet worden voorzien in voldoende parkeergelegenheid. Voor de uitwerking van deze open norm is een dynamische verwijzing opgenomen naar de beleidsregel Parkeernormen 2019. Deze beleidsregel vervangt de nu geldende Nota parkeerbeleid Vlaardingen 2008. Het betreft een actualisering en verdere uitwerking van reeds eerder in gang gezet en aangekondigd beleid. Het ter inzage leggen van de ontwerp beleidsregel wordt afzonderlijk bekendgemaakt. Hierop is de gemeentelijke inspraakverordening van toepassing.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 25 juli 2019 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage op de volgende locatie:

  • Bij het Stadskantoor aan het Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 08.00 – 17.00 uur.

  • Het digitale ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is  NL.IMRO.0622.0273bpPapa2019-0020

Er zal geen informatiebijeenkomst worden georganiseerd.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging (van donderdag 25 juli 2019 tot en met woensdag 4 september 2019) kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan de gemeente, ter attentie van het hoofd Stedelijke Ontwikkeling, postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u binnen de genoemde termijn een afspraak maken met het team Economie, Ruimte, Wonen en Milieu, via het algemene nummer (010) 248 4000.

Naar boven