Bekendmaking van voorlopige aanwijzing ex artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten te Kerkrade

Logo Kerkrade

 

Aanwijzing

Het college van burgemeester en wethouders van Kerkrade maakt op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat het bij besluit van 2 juli 2019 op grond van artikel 6 Wvg, de op de kadastrale tekening aangegeven gronden Directeur Geurtsstraat 11 en 11A, kenmerk KRD00 G2189, een en ander naar de stand van de openbare registers per 12 juni 2019, voorlopig heeft aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 tot en 15 en 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant en geldt voor een termijn van drie maanden (publicatie Staatscourant: 29 juli 2019).

 

Ter inzage

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders ligt samen met het conceptvoorstel aan de gemeenteraad en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met het daarop aanwezen percelen, de naam van de eigenaren alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 29 juli 2019 in het gemeentehuis van Kerkrade (Markt 33) voor een ieder kosteloos ter inzage gedurende de openingstijden.

 

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaren en/of beperkt gerechtigden de grond eerst aan de gemeente Kerkrade moeten aanbieden, als zij de grond willen verkopen.

Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de rechthebbenden op het perceel tot verkoop willen overgaan. De eigenaar en/of de beperkt gerechtigden ontvangen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

 

Zienswijzen

Binnen drie maanden dient de gemeenteraad een besluit tot aanwijzing te nemen ter bestendiging van de voorlopige aanwijzing. Gebeurt dit niet, dan is de voorlopige aanwijzing vervallen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding door de gemeenteraad kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande 29 juli 2019, schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het conceptraadsvoorstel naar voren brengen. Indien belanghebbenden mondeling hun zienswijzen bekend willen maken dan dienen zij contact tijdens kantoortijden (08:30 tot 17:00) op te nemen met mevrouw J. Zillen-Meijers via telefoonnummer 045-5676767.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen binnen een termijn van zes weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Kerkrade, postbus 600, 6460AP Kerkrade. U dient uw bezwaarschrift te versturen naar de gemeente Kerkrade, t.a.v. de Centrale Bezwaarschriften Commissie, Postbus 600, 6460AP Kerkrade.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten:

 

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is;

d. de gronden van het bezwaar.

Als u bezwaar maakt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Dit kunt u alleen doen als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. Een verzoek om een voorlopige voorziening dient u te richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Maastricht, sector bestuursrecht, Postbus 1988, 6201 BZ, Maastricht. Hieraan zijn kosten verbonden. Ook dient u een kopie van uw ingediende bezwaarschrift mee te sturen.

Indien de gemeenteraad het besluit van het college van burgemeester en wethouders bestendigt in een raadsbesluit, kunnen belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht eveneens bezwaar (en eventueel beroep) maken tegen het raadsbesluit. Indien belanghebbenden er voor kiezen om nu reeds bezwaar te maken tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders, dan wordt dat bezwaarschrift ingevolge artikel 6, lid 3 Wvg aangemerkt als tevens te zijn ingediend tegen het raadsbesluit.

 

Kerkrade , 29 juli 2019

Naar boven