Vaststelling beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan ‘Van Teylingenweg 100 in Kamerik’

Logo Woerden

Op 11 juli 2019 heeft de gemeenteraad van Woerden het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan ‘Van Teylingenweg 100 in Kamerik’ (digitaal identificatienummer NL.IMRO.0632.BPvTeylingenweg100-bVA1) vastgesteld.

 

Plangebied en doel

Het plangebied beslaat het perceel Van Teylingenweg 100 in Kamerik. Het bestemmingsplan maakt de realisatie mogelijk van drie extra woningen, naast de bestaande karakteristieke boerderijwoning. Hiervoor is een nieuwe bestemming nodig. De te wijzigen bestemming is "Agrarisch – Landschappelijke waarden. Het beeldkwaliteitsplan bevat de stedenbouwkundige randvoorwaarden en wordt onderdeel van de gemeentelijke welstandsnota.

 

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van 25 juli tot en met 4 september 2019. Het plan en bijbehorende relevante stukken kunt u inzien tijdens de genoemde termijn in de hal van het Gemeentehuis (Blekerijlaan 14 Woerden). Ook kunt u de stukken vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.woerden.nl > bouwen, verbouwen en sloop > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding.

 

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl

 

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven