Vastgesteld exploitatieplan ‘Braassemerland 2019’

Logo Kaag en Braassem

[Exploitatieplan ‘Braassemerland 2019’ te Roelofarendsveen

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 mei 2017 het exploitatieplan Braassemerland 2019 heeft vastgesteld.

Het exploitatieplan Braassemerland 2019 is ten opzichte van het ontwerpplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen o.a. tekstuele aanvullingen in de toelichting alsmede wijzigingen in de verbeelding en de exploitatiekaart. Tevens is er een rapportage planschaderisicoanalyse toegevoegd en zij de tabellen gecheckt.

Kostenverhaal

De Wet ruimtelijke ordening (hierna: Wro) verplicht gemeenten in afdeling 6.4 ‘Grondexploitatie’ om tegelijkertijd met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen, tenzij het kostenverhaal anderszins is verzekerd en het niet noodzakelijk is eisen te stellen aan het plan. Binnen het plangebied “Braassemerland” bevinden zich enkele eigenaren met wie de gemeente nog geen overeenkomst heeft gesloten en waarvan het niet zeker is dat dit vóór vaststelling van het bestemmingsplan nog gebeurt. Om deze reden heeft de gemeenteraad tegelijkertijd met de vaststelling van bestemmingplan Braassemerland 2019 een exploitatieplan vastgesteld. Het primaire doel van een exploitatieplan is om kosten die ten behoeve van de ontwikkeling van het gebied moeten worden gemaakt te kunnen verhalen bij alle eigenaren in het exploitatieplangebied, zodat zij bij zelfrealisatie een evenredige bijdrage betalen in de exploitatiekosten.

U kunt het exploitatieplan bekijken

Vanaf donderdag 25 juli 2019 tot en met woensdag 4 september 2019 ligt het vastgestelde exploitatieplan, het vaststellingsbesluit en overige bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Westeinde 1 te Roelofarendsveen. U bent welkom op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur of op afspraak. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op onze website www.kaagenbraassem.nl onder het kopje ‘Wonen en leven’ en vervolgens ‘Wonen en bouwen’ of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u het ID-nummer : NL.IMRO.1884.ExplBRAASSEMERLAND-VAS1 gebruiken.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het exploitatieplan?

Vanaf de dag van terinzagelegging kan, gedurende 6 weken, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door degene die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.Let wel, aan het instellen van beroep of aanvragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten aan verbonden.

U kunt het exploitatieplan ook inzien via onze website, www.kaagenbraassem.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. (071) 332 72 72, email: info@kaagenbraassem.nl 

 

Naar boven