BELEIDSREGEL: ‘Beleidsregel toepassing gebiedsverbod Hillegom 2019’

Logo Hillegom

De burgemeester van de gemeente Hillegom heeft op 11 juli 2019 de beleidsregel ‘beleidsregel toepassing gebiedsverbod Hillegom 2019’ vastgesteld. Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van het Gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

De beleidsregel regelt het geven van bevelen (gebiedsverboden) die op grond van artikel 172a en 172b van de Gemeentewet door de burgemeester kunnen worden opgelegd. Een gebiedsverbod wordt opgelegd aan personen die de openbare orde op ernstige wijze verstoren of bij het herhaaldelijk verstoren van de openbare orde. Het doel van een gebiedsverbod is het herstellen van de rust in de gemeenschap door vermindering van ernstige verstoringen van de openbare orde en het voorkomen van verdere verstoringen.

U kunt de beleidsregel inzien op www.Hillegom.nl. Ook ligt de beleidsregel gratis ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Hillegom (Hoofdstraat 115, Hillegom). Tegen betaling van de legeskosten kunt u een exemplaar van de beleidsregel ontvangen.

 

Naar boven