Verkeersbesluit voor het instellen van een geslotenverklaring en parkeerverbod aan een gedeelte van de Verdistraat in Tubbergen

Logo Tubbergen

Zaak 45385

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen is van plan om een verkeersbesluit te nemen. In dit ontwerpverkeersbesluit is aangegeven om welke maatregelen het gaat, hoe ze worden uitgevoerd en welke overwegingen hieraan ten grondslag liggen.

Het besluit:

  • 1.

    door het plaatsen van bord model C7b van Bijlage 1 van het RVV 1990 een Geslotenverklaring voor autobussen en vrachtauto’s aan een gedeelte van de Verdistraat in Tubbergen;

  • 2.

    door het plaatsen van bord model E1 van Bijlage 1 van het RVV 1990 een parkeerverbod aan een gedeelte van de Verdistraat zover gelegen tussen Verdistraat 11 en einde van de straat;

  • 3.

    In de bijlage is de situatie te zien waarop het ontwerpverkeersbesluit betrekking heeft.

Waar (en waarom) willen wij de maatregelen nemen ?

De gemeente is gevraagd een verkeersbesluit te nemen bij de revitalisatie van de bestaande woonwagenlocatie aan de Verdistraat te Tubbergen.Met de revitalisatie van de woonwagenlocatie is het de bedoeling de oude locatie en de directe omgeving dusdanig in te richten dat de locatie deel uit maakt van die omgeving. Openheid en transparantie is het uitgangspunt, als ook integratie van de locatie als verblijfsgebied en fiets-voetgangersgebied. Teneinde dit gebied als zodanig te kunnen gebruiken, dienen verkeersmaatregelen getroffen te worden, zoals in dit besluit opgenomen.

De maatregelen worden genomen om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid te bevorderen. De omwonenden hebben hierover overleg gevoerd met de gemeente en kunnen instemmen met de maatregelen.

Hoe gaan wij de maatregelen uitvoeren?

Door het plaatsen van de uit de uit bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 borden:

Bord C07b geslotenverklaring voor autobussen en vrachtwagens.

bord E1 parkeerverbod.

De wettelijke regels

Een verkeersbesluit moet voldoen aan wettelijke regels. In dit geval nemen wij het besluit op grond

van de Wegenverkeerswet 1994. De volgende artikelen (of onderdelen ervan) zijn van belang:

  • Artikel 2, lid 1: De krachtens deze wet gestelde regels kunnen strekken tot:

    • a.

      het verzekeren van de veiligheid op de weg.

    • b.

      het beschermen van weggebruikers en passagiers.

  • Artikel 15, lid 1: De plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens en onderborden, voor zover daarvoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, geschiedt krachtens een verkeersbesluit.

In artikel 2 is de grondslag voor het verkeersbesluit vermeld. Op grond van artikel 15 is de verplichting tot het nemen van dit besluit geregeld. De gemeente Tubbergen is op grond van artikel 18, eerste lid, onderdeel d, van de Wegenverkeerswet 1994 het bevoegd gezag voor het nemen van het besluit.

Zienswijzen

Aan iedereen is de kans geboden om een reactie te geven op het ontwerpverkeersbesluit. Het ontwerpverkeersbesluit heeft daarvoor twee weken ter inzage gelegen bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis. Van de mogelijkheid om een reactie te geven, is geen gebruik gemaakt.

Advies politie

In het “Besluit administratieve bepalingen voor het wegverkeer” (artikel 24 BABW) staat dat wij over dit besluit overleg moeten voeren met de politie. Wij hebben de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente, om advies gevraagd. De verkeersadviseur heeft aangegeven te kunnen instemmen met de voorgenomen maatregel zij is duidelijk, herkenbaar en op eenvoudige wijze handhaafbaar.

Bezwaar

Ingevolge artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Tubbergen. Dat kan schriftelijk aan:

•Postbus 30, 7650 AA Tubbergen (of per e-mail aan: gemeente@tubbergen.nl).

Een bezwaarschrift moet gemotiveerd zijn en moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken, ingaande de dag na bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant. [5 juli 2019]

Wie een bezwaarschrift indient kan een verzoek indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle om een voorlopige voorziening indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vordert. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening worden door de rechtbank griffierechten in rekening gebracht.

Tubbergen, 28 juni 2019.

Burgemeester en wethouders van Tubbergen.

Naar boven