Kennisgeving ontwerp bestemmingsplan “Nieuwe Vesting fase 3” gemeente Hellevoetsluis

Logo Hellevoetsluis

Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis maakt, zoals bedoeld is in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Nieuwe vesting fase 3” ter inzage wordt gelegd.

Op 16 juli 2019 heeft het college ingestemd met onder meer de Nota van inspraak en overleg, het ontwerp bestemmingsplan “Nieuwe vesting fase 3“ en het voeren van de zienswijzeprocedure.

 

Aanleiding bestemmingsplan

Op basis van het bestemmingsplan “Molshoek” is het voormalige bedrijventerrein ‘Molshoek’ al grotendeels veranderd in een woongebied. Voor het overige deel maakt het ontwerp van het bestemmingsplan “Nieuwe vesting fase 3” de bouw van maximaal 83 woningen mogelijk.

 

Reacties en wijzigingen bestemmingsplan

Een voorontwerp bestemmingsplan is eind februari 2019 in procedure gebracht. Het waterschap Hollandse Delta, de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, provincie Zuid-Holland, gemeente Nissewaard en BOOR hebben reacties in het kader van het wettelijk overleg ingediend. Verder zijn er drie inspraakreacties ontvangen. Deze reacties geven aanleiding het voorontwerp bestemmingsplan op onderdelen aan te passen. Ook is er sprake van ambtshalve wijzigingen.

De reacties gaan onder meer in op

 

  • 1.

    de voorgenomen verkeersontsluiting.

  • 2.

    de vraag om bestaande bebouwing in te passen in de plannen.

  • 3.

    de waterkering en het vereiste van een vergunning van het waterschap voor de herinrichting van het plangebied. 

    In de Nota van inspraak en overleg zijn de reacties samengevat en beantwoord. Tevens zijn in deze nota de wijzigingen die in het ontwerp bestemmingsplan zijn doorgevoerd, globaal omschreven. Deze nota maakt deel uit van het ontwerp bestemmingsplan.

     

    Vormvrije m.e.r.beoordeling

    De gemeenteraad heeft op 22 mei 2019 een m.e.r.-beoordelingsbesluit genomen. Dat besluit maakt deel uit van het ontwerp bestemmingsplan.

     

    Het m.e.r-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar en beroep mogelijk is, tenzij een belanghebbende door dit besluit rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. Eventuele inhoudelijke opmerkingen kunnen in het kader van de zienswijzeprocedure van het ontwerp bestemmingsplan kenbaar worden gemaakt.

     

    Inzien ontwerp bestemmingsplan

    Het ontwerp bestemmingsplan “Nieuwe vesting fase 3” (NL.IMRO.0530.BPNieuweVesting3-OW01) kunt u vanaf 25 juli 2019 digitaal inzien via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook kunt u vanaf 25 juli 2019 tijdens kantooruren de papieren versie van het ontwerp bestemmingsplan inzien bij de receptie in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26. Na 4 september 2019 liggen deze stukken niet meer ter inzage.

     

    Reactie geven?

    Een ieder kan gedurende een termijn van 6 weken bij de gemeenteraad een zienswijze indienen omtrent het ontwerp bestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken. Deze termijn gaat in op 25 juli 2019 en sluit op 4 september 2019.

     

    U kunt uw schriftelijke zienswijze indienen door gebruik te maken van onderstaande mogelijkheden.

    - Per post: Gemeenteraad Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA Hellevoetsluis met als onderwerp “Plan Nieuwe vesting”

    - Per e-mail: gemeente@hellevoetsluis.nl met als onderwerp “Plan Nieuwe vesting”

     

     

 

Voor het geven van een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met Claudia Lemmert van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid. Zij is bereikbaar via het telefoonnummer 14 0181.

 

Overige communicatie

Omwonenden, die geen inspraakreactie hebben ingediend, zijn ook schriftelijk op de hoogte gesteld van dit plan en de procedure.

 

 

 

Hellevoetsluis, 24 juli 2019

Naar boven