Ontwerpomgevingsvergunning met projectafwijking voor de locatie Prinsengracht 432-436, Lange Leidsedwarsstraat 1-3, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken bekend dat met ingang van 25 juli 2019 de ontwerpomgevingsvergunning Prinsengracht 432-436, Lange Leidsedwarsstraat 1-3, ter visie zal liggen.

 

De ontwerpomgevingsvergunning is aangevraagd voor het veranderen, vergroten en gedeeltelijk funderingsherstel van het gebouwen Prinsengracht 432-436, Lange Leidsedwarsstraat 1-3 met bestemming daarvan tot tophotel met 133 hotelkamers, lobby lounge, conferentiecentrum, restaurant, Indiaas restaurant en spa en wellness en Indian Bussiness Club.

 

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan ‘Zuidelijke Binnenstad’. Voor deze strijdigheden wordt een procedure tot afwijking van het bestemmingsplan gevolgd als genoemd in artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

 

Ter inzage

De ontwerpvergunning ligt met ingang van 25 juli 2019 voor een termijn van 6 weken ter inzage bij:

 

Stadsloket, Amstel 1 te Amsterdam.

 

De locatie van de vergunning wordt verbeeld op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn= NL.IMRO. NL.IMRO.0363.A1909PBSTD-OW01

 

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze over de ontwerpvergunning kenbaar maken aan het Algemeen bestuur van stadsdeel Centrum.

Een schriftelijke zienswijze richt u aan het stadsdeel Centrum, Postbus 202, 1000AE Amsterdam, onder vermelding van : ‘Zienswijze ontwerpomgevingsvergunning: Prinsengracht 432-436, Lange Leidsedwarsstraat 1-3.

 

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen een afspraak maken via e-mail naar greetje.bakker@amsterdam.nl. of via telefoonnummer 14020. Een afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

 

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

 

Amsterdam, 24 juli 2019

Burgemeester en wethouders van Amsterdam

 

Naar boven