Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Cruquius Deelgebied 8, school”,  besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder, besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening,  artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 110c van de Wet geluidhinder en artikel 7:17 Wet milieubeheer het volgende bekend:

  • De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 10 juli 2019, het bestemmingsplan “Cruquius deelgebied 8, school” ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld.

  • Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

  • Bij besluit van 11 juni 2019 hebben burgemeester en wethouders van Amsterdam op grond van de Wet geluidhinder, in relatie tot het bestemmingsplan, besloten tot vaststelling van hogere waarden voor geluid.

  • Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 16 januari 2018 besloten dat geen milieueffectrapport behoeft te worden gemaakt.

 

MER-beoordelingsbesluit

Voor het bestemmingsplan “Cruquius Deelgebied 8, school” behoeft geen Milieu Effect Rapportage (MER) te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu te verwachten zijn die de opstelling van een MER noodzakelijk maken.

 

Bestemmingsplan

Het plangebied “Cruquius Deelgebied 8, school” ligt in stadsdeel Oost in het Cruquiuswerkgebied. Het bestemmingsplan beoogt het bestemmingsplan ‘Cruquius’ dat in 2013 is vastgesteld deels te vervangen. De locatie waar het bestemmingsplan betrekking op zal hebben betreft de plek waar het afvalpunt gevestigd was (lokaal bekend op adres Cruquiusweg 90). Het werfgebouw en de nieuwe locatie van het afvalpunt maken geen onderdeel uit van het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan beoogt de transformatie van een voormalig industrieterrein naar een maatschappelijke bestemming mogelijk te maken. In het bijzonder betreft het een school inclusief een voorziening voor kinderopvang.

 

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan voor ondergeschikte onderdelen: het bouwvlak is marginaal verschoven, de afmeting van de kas is gewijzigd naar 40 m2 en de toelichting is op onderdelen geactualiseerd. De wijzigingen staan opgenomen in de Nota van Wijzigingen. Voor de exacte inhoud van de stukken en de wijzigingen, verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

 

Geen exploitatieplan

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd en geen noodzaak wordt gezien om een tijdvak of fasering te bepalen of nadere eisen, regels of een uitwerking van regels te stellen.

 

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

De ontwikkeling vindt plaats op een gezoneerd industrieterrein. Met dit bestemmingsplan wordt voor het plangebied het industrieterrein verkleind. Dit betekent dat het plangebied geen deel meer uitmaakt van het industrieterrein. De geluidszone die om een industrieterrein ligt, komt nu over het plangebied te liggen. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere grenswaarden voor geluid (55 dB(A)) vast te stellen.

 

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken, waaronder het MER-beoordelingsbesluit, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit vaststelling hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder liggen vanaf 25 juli 2019 ter inzage tot het einde van de beroepstermijn:

  • Bij de Afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur, contactpersoon is N.A.E. van Offeren.

  • Digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1810BPSTD-VG01.

 

Beroepstermijn bestemmingsplan en besluit hogere waarde geluid

Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling vaneen beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn van het bestemmingsplan wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Crisis- en herstelwet

Op deze besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Op grond hiervan dienen alle beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Deze kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

     

Amsterdam, 24 juli 2019

 

burgemeester en wethouders van Amsterdam,

 

Femke Halsema

burgemeester

 

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Naar boven