Gemeente Maastricht, bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan ‘Retailpark Belvédère’ cum annexis.

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat de hieronder genoemde bestemmingsplannen zijn vastgesteld bij besluit van de raad van de gemeente Maastricht d.d.18 juni 2019.

1. Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Retailpark Belvédère’. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben wijzigingen plaatsgevonden. De wijzigingen zijn vermeld in de lijst van wijzigingen die als bijlage 3 bij het raadsvoorstel is gevoegd.

2. Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Partiële herziening Noorderbrug e.o., wijziging programma perifere detailhandel’.

3. Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Partiële herziening Sphinx, wijziging programma detailhandel’.

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan ‘Retailpark Belvédère’ is een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte als bedoeld in artikel 7c van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet. Conform het bepaalde in deze wet is besloten om de plicht tot het nemen van een besluit omtrent de vaststelling van een exploitatieplan voor gronden gelegen in het bestemmingsplan “Retailpark Belvédère’ door te schuiven naar de fase van besluitvorming over de omgevingsvergunning.

Tevens maken burgemeester en wethouders van Maastricht het volgende bekend:

1. de gemeenteraad heeft op 18 juni 2019 besloten om de beleidsregel ‘stedenbouwkundig kader Retailpark Belvédère 2019’ gewijzigd vast te stellen. De wijzigingen zijn aangebracht conform de zienswijzennota (bijlage 2 bij het raadsvoorstel) en de lijst van wijzigingen (bijlage 3 bij het raadsvoorstel). Deze beleidsregel kan worden aangemerkt als beeldkwaliteitsplan als bedoeld in paragraaf 3.4.2.van de ‘Welstandsnota 2018’.

2. Het college van burgemeester en wethouders van Maastricht heeft d.d. 2 juli 2019 besloten om de beleidsregel ‘Parkeren en Duurzaamheid Belvédère Maastricht 2019’ ongewijzigd vast te stellen.  

Inzien

Met ingang van 26 juli tot en met 5 september 2019 liggen de volgende stukken voor zes weken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht:

• het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad d.d. 18 juni 2019, inclusief de zienswijzennota en de lijst van wijzigingen;

• het vastgestelde bestemmingsplan ‘Retailpark Belvédère’ inclusief de bij het plan behorende bijlagen;

• het vastgestelde bestemmingsplan Partiële herziening Noorderbrug e.o., wijziging programma perifere detailhandel’;

• het vastgestelde bestemmingsplan ‘Partiële herziening Sphinx, wijziging programma detailhandel’;

• de beleidsregel ‘stedenbouwkundig kader Retailpark Belvédère 2019’; • de beleidsregel ‘Parkeren en Duurzaamheid Belvédère Maastricht 2019’.

Het besluit, de bestemmingsplannen, en alle bijlagen zijn digitaal opvraagbaar op de landelijke website met behulp van de volgende link:

1. bestemmingsplan ‘Retailpark Belvédère’: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpRetailpBelvedere-vg01 

2. bestemmingsplan ‘Partiële herziening Noorderbrug e.o., wijziging programma perifere detailhandel:www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpphNbrug2019-vg01

3. bestemmingsplan ‘Partiële herziening Sphinx, wijziging programma detailhandel’:www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpphSphinx2019-vg01

U kunt de beleidsregel ‘stedenbouwkundig kader Retailpark Belvédère 2019’ en de beleidsregel ‘Parkeren en Duurzaamheid Belvédère Maastricht 2019’, digitaal raadplegen als bijlage van de bekendmaking op 25 juli 2019 op https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ en tevens op de gemeentelijke website https://www.gemeentemaastricht.nl/retailpark

Beroepsmogelijkheid

Uitsluitend tegen de vastgestelde bestemmingsplannen kan beroep worden ingesteld. Tegen de vastgestelde beleidsregels is GEEN beroep meer mogelijk

Binnen de hiervoor genoemde terinzageleggingstermijn kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen die:

- tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt;

- redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Retailpark Belvédère’ ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Op dit plan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Daarom dient u in het beroepschrift gemotiveerd aan te geven welke beroepsgronden worden aangevoerd. Het is niet mogelijk om na het sluiten van de beroepstermijn nog nieuwe beroepsgronden aan te voeren. In het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

U kunt uw beroepschrift -voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, ondertekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep- indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op een van de volgende wijzen:

- Per post gericht aan de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage;

- digitaal toesturen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ ;

- Per fax 070-3651380.

Meer informatie over het indienen van beroep of voorlopige voorziening treft u aan op de volgende website:https://www.raadvanstate.nl/onze-werkwijze/bestuursrechtspraak/ruimtelijke-ordeningskamer.html 

Inwerkingtreding

De vastgestelde bestemmingsplannen treden in werking de dag nadat de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Maastricht, 25 juli 2019

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, R.E.C. Kleijnen

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

 

Naar boven