Verkeerbesluit parkeerplaats voor vergunninghouders nabij Vijverlaan 2

Logo Scherpenzeel

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Scherpenzeel maken bekend dat zij op 28 mei 2019 een parkeerplaats voor vergunninghouders hebben vastgesteld.

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Op grond van de Mandaatregeling gemeente Scherpenzeel 2016, vastgesteld 15 maart 2016, ligt het mandaat tot het nemen van een verkeersbesluit bij het afdelingshoofd van de afdeling Ruimte & Groen.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

dat de aan te wijzen locatie in beheer en eigendom is van de gemeente Scherpenzeel;

dat krachtens artikel 2 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 met onderhavig verkeersbesluit wordt beoogd:a. het verzekeren van de veiligheid op de weg; b. het beschermen van weggebruikers en passagiers; c. het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan; d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

dat krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 een verkeersbesluit dient te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;

dat in artikel 15, lid 2 van de Wegenverkeerswet is opgenomen dat voor het plaatsen of verwijderen van (fysieke) maatregelen die leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers die gebruik kunnen maken van een weg een verkeersbesluit is vereist.

dat het treffen van een verkeersmaatregel een normale maatschappelijke ontwikkeling is waarmee een ieder kan worden geconfronteerd en waarvan de nadelige gevolgen in beginsel voor rekening van betrokkenen behoren te blijven. 

Motivering

1. Op dit moment zijn alle parkeerplaatsen voor bestemmingsverkeer toegankelijk.

2. Op drukke momenten kan het voorkomen dat werknemers niet in de nabijheid van ‘Loge in Huis’ kunnen parkeren, gelegen aan de Vijverlaan 2.

3. Vanwege verzorging en in geval van noodsituaties is het voor werknemers van ‘Loge in Huis’ van belang dichtbij te kunnen parkeren.

4. Door het aanwijzen van een parkeerplaats voor werknemers van ‘Loge in Huis’ met een tijdsslot van 7.00-18.00u worden de belangen van anderen niet onevenredig geschaad.

 

Om deze redenen is het gewenst om een parkeerplaats voor vergunninghouders aan te wijzen voor werknemers van ‘Loge in Huis’.  

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de Korpschef van Politie Oost Nederland, namens die de verkeersadviseur C.J. van Triest.  

De bekendmaking van het onderhavige verkeersbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken en de mogelijkheid bezwaar kenbaar te maken, wordt gepubliceerd in de Staatscourant.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten Burgemeester en Wethouders om een parkeerplaats voor vergunninghouders in te stellen voor werknemers van ‘Loge in Huis’ met een tijdsslot van 7.00-18.00u, middels modelbord E09 (parkeerplaats voor vergunninghouders) van eerder vermelde verkeersmaatregel aangevuld met onderbord, zoals aangeven in de bijlage behorende bij dit besluit.

Dit besluit treedt in werking nadat dit bekend is gemaakt.

 

Mededelingen

Tegen dit besluit kan binnen zes weken (na bekendmaking) bezwaar worden ingediend. Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan burgemeesters en wethouders van Scherpenzeel, Postbus 100, 3925 ZJ Scherpenzeel

Naar boven