Vaststelling bestemmingsplan Sneek – Kaatsland (zorg)appartementen en vaststellen hogere waarde Wet geluidhinder Sneek – Kaatsland (zorg)appartementen

Logo Súdwest-Fryslân

Bestemmingsplan

De gemeenteraad van de gemeente Súdwest-Fryslân heeft op 4 juli 2019 het bestemmingsplan Sneek – Kaatsland (zorg)appartementen ongewijzigd vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken daarom bekend dat dit bestemmingsplan ter inzage ligt.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van 3 (zorg)woonblokken. Het gebied waar de (zorg)woonblokken worden gebouwd is gelegen tussen de Lemmerweg, de Scherhemstraat en het Kaatsland.

Besluit hogere waarde

Burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân maken bekend dat zij een hogere waarde hebben vastgesteld als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder voor het bestemmingsplan Sneek – Kaatsland (zorg)appartementen. Het plan voorziet onder andere in den nieuwbouw van een appartementengebouw (gebouw D) aan de zijde van de Lemmerweg. Dit gebouw is gelegen binnen de zone van de geluidsbelasting vanwege het wegverkeerslawaai van de Lemmerweg. Ten behoeve van dit plan is een hogere waarde procedure gevolgd. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan en het Besluit hogere waarde kunt u inzien vanaf 19 juli tot en met 29 augustus 2019. Dit kan bij het gemeenteloket aan de Marktstraat 8 in Sneek.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2018oostBPkaatslza-vast

Hoe kunt u reageren?

Als u het niet eens bent met één van deze en/of beide besluiten, dan kunt u in beroep gaan. Let erop dat u dit doet binnen de bovengenoemde inzagetermijn.

Wie kan beroep indienen?

Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen tegen één van deze en/of beide besluiten, kunnen beroep indienen.

U kunt uw beroepschrift sturen aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag

Wilt u de uitspraak op beroep niet afwachten?

Dan kunt u vragen om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De rechter zal dan snel naar uw verzoek kijken en alvast een voorlopige uitspraak doen. Het bestemmingsplan is geldig vanaf 30 augustus 2019. Ook als u een beroepschrift heeft ingediend. Als er een voorlopige voorziening is aangevraagd geldt het bestemmingsplan pas als er een uitspraak door de rechter is gedaan. Het besluit hogere waarde treedt op 19 juli in werking. Ook als u een beroepschrift heeft ingediend. Als er een voorlopige voorziening is aangevraagd kan de rechter besluiten dat de inwerkingtreding wordt opgeschort.

Naar boven