Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan Hoofddorp Schiphol Trade Park Entreegebied

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 11 juli 2019 nummer 2019.0031894 het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Schiphol Trade Park Entreegebied’ gedeeltelijk heeft herzien. Het plan heeft de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGhfdstpentreegeb-C001 en is conform de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd en in die vorm vastgesteld.

 

Het plan

Het bestemmingsplan betreft gronden aan de zuidoostzijde van Hoofddorp. Het plangebied wordt begrensd door de Rijksweg A4 (zuidoosten), de Bennebroekerweg (zuidwesten) en de gronden die onderdeel uitmaken van het te ontwikkelen bedrijvenpark Schiphol Trade Park (noordwest- en noordoostzijde).

 

De gemeenteraad heeft besloten om, naar aanleiding van de zitting van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over de ingestelde beroepen, het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Schiphol Trade Park Entreegebied’ op een aantal punten te herzien. Het op 20 september 2018 vastgestelde plan bood ten onrechte de mogelijkheid om een verkooppunt van motorbrandstoffen met enkel reguliere, niet duurzame motorbrandstoffen te realiseren. Zodoende is artikel 4.1 sub b van de planregels aangepast en zijn tevens definities van “duurzame motorbrandstoffen” en “reguliere motorbrandstof” opgenomen. Met deze gedeeltelijke herziening sluit de planregeling weer aan op de bedoeling om een tankstation met primair duurzame motorbrandstoffen toe te staan.

 

Inzien

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting) kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/ro

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Op afspraak zijn deze stukken dagelijks in te zien van 9-13 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852.

 

De terinzageligging begint op 19 juli 2019 en duurt zes weken.

 

Beroep

Belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad met de gedeeltelijke herziening van 11 juli 2019 heeft aangebracht, kunnen tegen dit besluit binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan alleen worden gericht tegen de inhoud van het herstelbesluit. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde afdeling.

 

Een eerder ingesteld beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, gericht tegen de vaststelling van het bestemmingsplan “Hoofddorp Schiphol Trade Park Entreegebied” op 20 september 2019, heeft op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht mede betrekking op de gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan.

 

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Hoofddorp, 18 juli 2019

Naar boven