Ontwerpbestemmingsplan Waterbusplein ter inzage

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan 'Waterbusplein' ter inzage gelegd wordt voor zienswijzen.Het plangebied betreft het gebied ter plaatse van en rondom de parkeerplaats van de Waterbushalte te Hendrik-Ido-Ambacht. Het gebied valt nu nog onder de werking van bestemmingsplan Antoniapolder+.

Het planvoornemen is om het Waterbusplein in Hendrik-Ido-Ambacht, gelegen aan de rivier De Noord, te ontwikkelen tot een bruisende ontmoetingsplek, als eindpunt van de Waterbusplein en aansluitend op de halte van de Waterbus. Het planvoornemen is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Antoniapolder, die ervoor gezorgd heeft dat het gehele bedrijventerrein een kwaliteitsimpuls krijgt.

De ontwikkeling van het Waterbusplein is het sluitstuk van deze herstructurering en omvat naast de inrichting van het plein, de nieuwbouw van twee gebouwen met een totale omvang van ca. 6.730 m² bruto vloer oppervlakte. De invulling van de nieuwbouw en het Waterbusplein zelf voorziet in de realisatie van een maritiem ondernemershuis, horeca, vergaderzalen, fitness/sport/welness/health en leisure.

Stukken ter inzage

Met ingang van donderdag 18 juli 2019 ligt gedurende een periode van zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan in het kader van de inspraak op de volgende plaatsen voor een ieder ter inzage:

Zienswijzen op ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Een zienswijze moet uiterlijk 28 augustus 2019 schriftelijk ingediend worden bij de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht, Postbus 34, 3340 AA te Hendrik-Ido-Ambacht.U kunt uw zienswijze ook mondeling indienen. Hiervoor kunt u gedurende de termijn van terinzagelegging een afspraak maken met dhr. H. Stolk van de afdeling Beleid en Ontwikkeling op telefoonnummer (078) - 770 2625.

Naar boven