Verkeersmaatregelen Groen van Prinsererlaan

Logo Barneveld

Verkeersmaatregelen:

1. Het instellen van een parkeerverbod met een lengte van ca. 50 meter aan de een zijde van een zijweg (huisnummer 7-19) van de Groen van Prinstererlaan tussen de uitweg op de Groen van Prinstererlaan tot de bocht bij huisnummer 13 door het plaatsen van borden E1 van bijlage 1 van het RVV 1990.

 

 

 

De bovengenoemde maatregelen worden vastgesteld overeenkomstig tekening parkeerverbod Groen van Prinstererlaan, 12 juli 2019.

Dit verkeersbesluit is gebaseerd op de volgende wetgeving:

a. Artikel 15, eerste lid WVW 1994. Hierin staat vermeld dat een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing van aangewezen verkeerstekens voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat. In artikel 12 BABW staat voor welke verkeerstekens dit geldt.

b. Artikel 18, eerste lid WVW 1994. Hieruit wordt afgeleid dat het gemeentebestuur bevoegd is tot het nemen van dit besluit.

c. Artikel 24 BABW. Hierin staat vermeld dat er overleg moet plaatsvinden met de korpschef van de Politie.

d. de mandaatregeling Gemeente Barneveld, vastgesteld op 21 juli 2014. Het nemen van verkeersbesluiten is hierin gemandateerd aan het afdelingshoofd van de afdeling Vastgoed en Infrastructuur.

 

De onderstaande belangen uit artikel 2 WVW 1994 zijn de basis voor het verkeersbesluit:

- het verzekeren van de veiligeheid op de weg (lid 1, sub a)

- het beschermen van weggebruikers en passagiers (lid 1, sub b)

- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid (lid 1, sub d)

- het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer (lid 1 sub d)

 

Barneveld, 15 juli 2019

namens S.J.P van Ee Looijmans

 

Overwegingen ten aanzien van het verkeersbesluit:

 

1. Om de bereikbaarheid van de Groen van Prinstererlaan 7-19 te waarborgen wordt aan een zijde van de weg een verkeersverbod ingesteld om te voorkomen dat er voertuigen worden geparkeerd op het weggedeelte tussen de uitrit Groen van Prinstererlaan en huisnummer 13.

2. Het komt nu voor dat geparkeerde voertuigen de vrije doorgang voor zowel bewoners bezoekers en eventueel hulpdiensten blokkeren.

3. Het komt nu voor dat geparkeerde voertuigen het in en uitrijden van garages bemoeilijkt of onmogelijk maakt.

4. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers.

5. Voor bovenstaande maatregel is een verkeersbesluit vereist.

6. Conform artikel 24 BABW heeft er overleg plaats gevonden met de gemandateerde van de Korpschef, Eenheid Oost Nederland, district Gelderland Midden . Die kan instemmen met het voorgenomen verkeersbesluit.

Bezwaar:

Belanghebbenden die het niet eens zijn met een verkeersbesluit kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemoti­veerd be­zwaar­schrift indienen bij het college van burgemeester en wethou­ders van Bar­ne­veld, Post­bus 63, 3770 AB, Barneveld. U dient te vermelden tegen welk besluit u bezwaar maakt. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Arnhem verzoeken een voorlopige voorzie­ning te treffen, indien onverwijlde spoed dit ver­eist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de rechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem

7. De Groen van Prinstererlaan is in eigendom en beheer bij de gemeent Barneveld.

8. Het verkeersbesluit moet worden gepubliceerd in de Staatscourant waarbij belanghebbenden op de mogelijkheid wordt gewezen binnen zes weken een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld in te dienen.

 

 

 

Naar boven