Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan “Brantjesoever 2019“ en gecoördineerde afgifte omgevingsvergunning en vaststelling hogere waarden geluidhinder

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat de gemeenteraad op 26 juni 2019 het bestemmingsplan “Brantjesoever 2019“ (ID-code NL.IMRO.0439.BPBRANTJESOEVER-va01) heeft vastgesteld. Het college heeft daarop de omgevingsvergunning voor de bouw van 116 woningen aan de Purmersteenweg, tegenover het stadhuis, verleend. Het college heeft tevens het besluit genomen tot vaststelling van een hogere waarde in het kader van de Wet geluidhinder.

Zakelijke inhoud

Het bestemmingsplan (ID-code NL.IMRO.0439.BPBRANTJESOEVER-va01) biedt een planologische regeling voor het realiseren van 116 woningen op het perceel Purmersteenweg, tegenover het stadhuis. Bij het plan is geen exploitatieplan vastgesteld. De omgevingsvergunning geeft een bouwtitel voor dit project. De hogere waarde geluidhinder is vastgesteld met het oog op de nieuwe woningen.

Terinzagelegging  

Het vastgestelde plan ligt met ingang van 19 juli tot en met 29 augustus 2019 ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het plan is eveneens te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij zoekterm de bovengenoemde ID-code invult, wordt u direct naar het plan geleid. De stukken behorende bij de omgevingsvergunning en de hogere warden geluidhinder liggen ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpomgevingsvergunning en/of het voornemen tot het vastsellen van de hogere waarden geluidhinder hebben ingediend, dan wel aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen de besluiten naar voren te brengen. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemd beroepsorgaan via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op de besluiten. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Een dergelijk verzoek kunt u alleen doen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor bent u griffierecht verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

NB. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen de besluiten. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift dient vermeld te worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Naar boven