Voorbereidingsbesluit Willemspark- Vondelpark 2019, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft in zijn vergadering van 12 juli 2019 besloten dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor een gebied dat het Vondelpark en het noordelijk deel van de Willemsparkbuurt omvat. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de stadsdeelgrens tussen West en Zuid; aan westzijde door de Amstelveenseweg, aan de zuidzijde door de Koninginneweg, Van Eeghenstraat en Vossiusstraat en aan de oostzijde door de Stadhouderskade.

Het voorbereidingsbesluit is in werking getreden op 13 juli 2019 en geldt voor de periode van één jaar. Het voorbereidingsbesluit heeft tot doel te voorkomen dat zich tijdens de verdere voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan voor het gebied ongewenste ontwikkelingen kunnen voordoen. Op grond van artikel 3.3 lid 1 onder a Wabo dienen aanvragen om omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen of aanlegwerkzaamheden te worden aangehouden.

Dit voorbereidingsbesluit ligt met ingang van 18 juli 2019 gedurende een termijn van zes weken op ter inzage op de volgende adressen:

Het voorbereidingsbesluit Willemspark- Vondelpark 2019 met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.K1902VBSTD-VG01. 

Tegen dit besluit staat geen bezwaar of beroep open.

Amsterdam, 18 juli 2019

burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven