Ontwerp van de beheersverordening ‘Partiële herziening Cultuurhistorie Kern Nieuwerbrug’ ter inzage

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 24 januari 2019 het ontwerp van de beheersverordening “Partiële herziening Cultuurhistorie Kern Nieuwerbrug” ter inzage wordt gelegd.

Aanleiding

Het plan betreft het vervangen van de huidige en ontbrekende regels omtrent cultuurhistorische waardevolle panden binnen alle geldende ruimtelijke plannen van de gemeente Bodegraven–Reeuwijk. Voor de kern Nieuwerbrug geldt de beheersverordening ‘Kern Nieuwerbrug’. In de beleidsnota cultuurhistorie zijn de cultuurhistorisch waardevolle panden binnen de gemeente Bodegraven–Reeuwijk vastgesteld, ze staan genoemd in de waardering & inventarisatie horende bij deze beleidsnota cultuurhistorie. Deze percelen en gebouwen zijn opgenomen in het ontwerp van de beheersverordening ‘Partiële herziening Cultuurhistorie Kern Nieuwerbrug’. De beleidsnota cultuurhistorie met de waardering & inventarisatie zijn op 24 januari 2018 door de gemeenteraad vastgesteld. In samenhang met het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan cultuurhistorie Bodegraven–Reeuwijk’ wordt met het ontwerp van de beheersverordening een gemeente dekkende regeling opgenomen die verwijst naar de beleidsnota cultuurhistorie.

De waardering & inventarisatie van de beleidsnota cultuurhistorie zijn op enkele punten tekstueel gewijzigd. Het gaat om de volgende adressen:

  • *

    De Bree 4 is De Bree 6 geworden (alleen wijziging van het huisnummer, de foto en bijbehorende beschrijvingen zijn wel correct);

  • *

    Zoutmansweg 8: Bij nader inzien een gemeentelijk monument, daarom niet meer opgenomen in de nota cultuurhistorie.  

Ter inzage 

Het ontwerp van de beheersverordening met de hierbij behorende stukken ligt van 24 januari 2019 t/m 6 maart 2019 voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage: 

  • -

    Digitaal via de landelijk website: www.ruimtelijkeplannen.nl via het ID nummer: NL.IMRO.1901.cultNieuwerbrug-BV40;

  • -

    Digitaal als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl/ruimtelijke-plannen (ontwerp beheersverordening Partiële herziening Cultuurhistorie Kern Nieuwerbrug);

  • -

    Op papier tijdens de openingsuren in het Klantcontactcentrum, Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts). 

De bronbestanden van het ontwerp van de beheersverordening zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.   

Zienswijzen 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerp van de partiële herziening beheersverordening Kern Nieuwerbrug naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk, Postbus 401, 2410 AK Bodegraven. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht tijdens openingsuren in het gemeentehuis. Hiervoor moet een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0172 - 522 522. 

De gemeenteraad besluit over de vaststelling van de beheersverordening en de welstandscriteria. Ingediende zienswijzen tegen de beheersverordening worden daarbij betrokken.

Naar boven