Verlening definitieve omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen voor oprichting en gebruik van het strandpaviljoen Beachclub Degreez, gelegen aan de Velkenskamp 1 te Panheel, voor (dag)recreatieve activiteiten alsmede het houden van besloten (thema)events, feesten en bijeenkomsten, met daaraan verbonden horeca (een zogenoemde eventlocatie).

Logo Maasgouw

Omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen

Het college heeft besloten voor de oprichting en het gebruik van de Beachclub Degreez voor besloten (thema)events, feesten en bijeenkomsten een omgevingsvergunning te verlenen. Voor het gebruik van de beachclub als eventlocatie moet worden afgeweken van het vigerende bestemmingsplan ‘Heel- Panheel’. Deze omgevingsvergunning ziet op de Wabo-activiteiten ‘bouwen’ en ‘handelen in strijd met de regels van het bestemmingsplan’. Op grond van de ingediende m.e.r. –aanmeldnotitie is tevens besloten dat er geen belangrijke nadelige milieugevolgen zijn waardoor er geen m.e.r.-procedure is doorlopen.

De ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerp-verklaring van geen bedenkingen hebben met bijbehorende stukken van 1 april 2019 tot en met 12 april 2019 ter inzage gelegen. Er zijn drie zienswijzen ontvangen. Deze zienswijzen zijn samengevat en beantwoord in een Nota van zienswijzen die onderdeel uitmaakt van de omgevingsvergunning. In de Nota van zienswijzen is aangegeven welke aanpassingen ten opzichte van de ontwerp-vergunning zijn aangebracht. Deze zienswijzen hebben niet geleid tot een weigering van de omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen.

Op 2 juli 2019 heeft de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen verleend en daarmee ingestemd met vergunningverlening.

Hoe kunt u reageren?

Belanghebbende kunnen tegen de verleende omgevingsvergunning voor de activiteiten ‘bouw’  en ‘afwijken van het bestemmingsplan’ binnen zes weken na bekendmaking beroep instellen bij de Rechtbank Limburg.

Op grond van artikel 6.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben wij besloten de omgevingsvergunning terstond na bekendmaking in werking te laten treden. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit kunt u naast het indienen van een beroepsschrift de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg vragen om dit besluit te schorsen en/of een voorlopige voorziening te treffen.

Hoe kunt u de omgevingsvergunning inzien?

De verleende omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen liggen met bijbehorende stukken gedurende de beroepstermijn ter inzage in het gemeentehuis van Maasgouw, Markt 36 Maasbracht. De digitale versie van de besluiten kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Naar boven