Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Brantjesstraat 2018’ (bestuurlijke lus)

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend maken bekend dat de raad van de gemeente Purmerend op  26 juni 2019 het bestemmingsplan ‘Brantjesstraat 2018‘  gewijzigd heeft vastgesteld. Met dit plan wordt de bouw van twee woningen op de voormalige schoolwerktuinen achter de Brantjesstraat (Purmer-Zuid) planologisch mogelijk gemaakt.

Bestuurlijke lus

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de gemeenteraad met toepassing van artikel 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht opgedragen de gebreken in het besluit van 31 mei 2018 van de raad van de gemeente Purmerend tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Brantjesstraat 2018’ te herstellen. Daarbij hoeft geen toepassing te worden gegeven aan afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Op basis van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 24 april 2019 met nummer 201806621/1/R1 is het bestemmingsplan aangepast op de volgende punten:

 

  • 1.

    er is een aanvullend flora- en faunaonderzoek uitgevoerd en als bijlage bij de toelichting op het bestemmingsplan gevoegd. In dit onderzoek is duidelijk verwoord dat er geen negatieve effecten op de aanwezige flora en fauna zijn en dat het plan niet zal leiden tot overtreding van de verbodsbepalingen van de Wet natuurbescherming.

  • 2.

    in de regels is een extra regel opgenomen, inhoudende dat per bouwkavel slechts één woning is toegestaan

  • 3.

    in de definitie van ‘woning’ is opgenomen dat maximaal één huishouden per woning is toegestaan. Tevens is een definitie van ‘huishouden’ opgenomen.

 

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 19 juli tot en met 29 augustus 2019 tijdens openingstijden ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het plan is eveneens te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij zoekterm de naam ‘Brantjesstraat’ invult of de volgende code: NL.IMRO.0439.BPBRANTJES2018-va03 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

 

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling ten opzichte van de eerdere vaststelling op 31 mei 2018 zijn aangebracht; er kan geen beroep worden ingesteld tegen de overige, ongewijzigd gebleven planonderdelen.

 

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemd beroepsorgaan via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Een dergelijk verzoek kunt u alleen doen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor bent u griffierecht verschuldigd.

Naar boven