Ontwerp bestemmingsplan en besluit op de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Westfalenstraat ong. Kringloopbedrijf

Logo Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 18 juli tot en met 28 augustus 2019 voor iedereen ter inzage ligt:

 

- het ontwerp bestemmingsplan en besluit op de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Westfalenstraat ong. Kringloopbedrijf

 

Inhoud

 

Ontwerp bestemmingsplan

Het plangebied ligt aan de Westfalenstraat, ten zuiden van huisnummer 5, op het bedrijventerrein Kloosterlanden in Deventer. In de huidige situatie is het terrein onbebouwd en heeft het een bedrijfsbestemming. Ter plaatse wordt een kringloopbedrijf gerealiseerd, met een oppervlakte tussen de 2.500 en 3.000 m2 en een maximale hoogte van 10 meter. Het kringloopbedrijf bestaat uit een winkel met ondersteunde horeca, de aanname van goederen en (kantoor)ruimte. Om dit initiatief ter plaatse toe te kunnen staan, is het nodig om het bestemmingsplan te herzien.

 

Het ter inzage leggen van onderhavig ontwerp bestemmingsplan Westfalenstraat ong. Kringloopbedrijf voorziet in de eerste formele stap om te komen tot een nieuwe juridisch-planologische regeling voor dit plangebied.

 

Besluit op de Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Deventer hebben op 9 juli 2019 een aanmeldingsnotitie beoordeeld met betrekking tot de m.e.r.-plicht. De mogelijke milieubelasting is in de aanmeldingsnotitie voldoende omschreven om te kunnen beoordelen of sprake is van bijzondere omstandigheden. Er is geen sprake van bijzondere omstandigheden, waaronder de activiteiten worden ondernomen. Het college van B&W hebben besloten dat geen milieueffectrapport of m.e.r.-beoordelingsrapport opgesteld hoeft te worden. De milieubelasting afkomstig van de activiteit kan door de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en door de aan te vragen omgevingsvergunning in voldoende mate worden ondervangen.

 

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P384-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P384-/NL.IMRO.0150.P384-OW01/

 

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u ook inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het ontwerp bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

Reageren

Het ontwerpbestemmingsplan en het besluit op de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling liggen van donderdag 18 juli 2019 tot en met woensdag 28 augustus 2019 ter inzage. U kunt tot en met 28 augustus 2019 reageren.

 

Lees hieronder hoe u op het ontwerp bestemmingsplan kunt reageren. Daarbij kan ook het m.e.r.-beoordelingsbesluit worden betrokken.

 

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

de gemeenteraad

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Westfalenstraat ong. Kringloopbedrijf’

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij mevrouw M. Swart van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

Het is niet mogelijk om te reageren op het besluit op de Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling op andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “reactienota”. Mogelijk wordt het bestemmingsplan op onderdelen aangepast. Vervolgens worden het bestemmingsplan aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Het vervolg

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven