Vastgesteld bestemmingsplan 'Weverstraat 1, Groesbeek'

Logo Berg en Dal

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal maken bekend dat het vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Het plan

Het bestemmingsplan regelt het functieveranderingsplan voor de locatie Weverstraat 1 te Kekerdom. Ter plaatse was een agrarisch bedrijf gevestigd. het bedrijf is beëindigd. Voor de bestaande monumentale gebouwen is een plan gemaakt dat uitgaat van de realisatie van vier vakantieappartementen in de voormalige agrarische bedrijfswoning met deel. In de graanschuur wordt een woning gerealiseerd. De vrijstaande schuur wordt gebruikt als bijgebouw bij de woning. Het voormalige boerenerf wordt heringericht met beplanting en zonnepanelen.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan 'Weverstraat 1, Groesbeek' ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening met ingang van 16 juli 2019 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

-http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1945.BPWeverstraat1-VSG1

-http://1945.ropubliceer.nl/

Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw H. Schot, telefoonnummer 0614 62 49 29.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 17 juli t/m 27 augustus 2019.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het vaststellingsbesluit en bovengenoemd vastgesteld bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

-een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze op het ontwerpbesluit kenbaar heeft gemaakt.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep. Het vaststellingsbesluit treedt daags na afloop van de hierboven genoemde termijn in werking.

Voorlopige voorziening

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorzieningenrechter kan een voorziening treffen als de zaak spoedeisend is, waardoor het vaststellingsbesluit niet in werking treedt dan wel de inwerkingtreding wordt opgeschort tot het moment dat op het beroep is beslist.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over het griffierecht kunt u contact opnemen met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, telefoonnummer 070 - 42 64 426.

Groesbeek, 15 juli 2019

Naar boven