Bekendmaking wijzigingsplan “Kerkwijk 42 Berlicum”, gemeente Sint- Michielsgestel

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het volgende ter inzage wordt gelegd:

 

- Wijzigingsplan “Kerkwijk 42 Berlicum”.

 

Wijzigingsplan “Kerkwijk 42 Berlicum”

Achter de pastorie, gelegen aan Kerkwijk 42 in Berlicum, liggen gronden in eigendom van de Parochie Heilige Augustinus. De gronden zijn momenteel in gebruik als tuin bij de pastorie en waren voorheen deels bebouwd met de kerk en toren behorend bij de Petruskerk. Initiatiefnemer (de Parochie) is voornemens om samen met Brabant Wonen 32 sociale huurwoningen te ontwikkelen in één bouwvolume dat grenst aan het woonzorgcentrum Berlerode. Van deze sociale huurwoningen zullen 10 appartementen (4 grotere en 6 kleinere) bestemd zijn als kleinschalige woonvoorziening voor mensen met extra ondersteuning om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen. Het omliggende terrein wordt tevens heringericht zodat een groene, parkachtige, omgeving ontstaat waar tevens voldoende ruimte is om te parkeren.

 

Ter plaatse geldt het bestemmingsplan 'Hartkamers van Berlicum', vastgesteld op 6 juli 2017. In dit bestemmingsplan is middels een wijzigingsbevoegdheid reeds geanticipeerd op de in voorbereiding zijnde herontwikkeling van de locatie naar de functie wonen. De wijzigingsbevoegdheid bevat voorwaarden waaronder het college van burgemeester en wethouders medewerking kan verlenen aan het wijzigen van de bestemming om deze functie mogelijk te maken. Middels het voorliggend ontwerpwijzigingsplan wordt uitvoering gegeven aan deze bevoegdheid.

 

Milieueffectrapportage (Mer)

Op 25 juni 2019 heeft het college besloten dat er geen milieueffectrapportage nodig is, omdat:

- De beoogde ontwikkeling onder de drempelwaarden van een Mer- plicht blijft;

- De te verwachten effecten, in combinatie met de te nemen mitigerende maatregelen, rechtvaardigen ook geen Mer.

 

Anterieure –en planschade overeenkomsten

Artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geeft aan dat het verhaal van kosten over de in het plan of in de vergunning begrepen gronden verzekerd dient te zijn. Tussen de gemeente en de initiatiefnemer is een anterieure –en planschade overeenkomst gesloten.

 

Crisis- en herstelwet

Het ontwerpwijzigingsplan “Kerkwijk 42 Berlicum” betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van Bijlage I van de Crisis- en herstelwet. De Crisis- en herstelwet is bedoeld voor projecten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling zoals woningbouw, herontwikkeling van de binnenstad of de herstructurering van bedrijventerreinen. De wet bevat een aantal tijdelijke en permanente maatregelen waardoor procedures eenvoudiger en sneller kunnen verlopen.

In de bekendmaking van het t.z.t. vast te stellen “Wijzigingsplan Kerkwijk 42 Berlicum” zal melding worden gemaakt dat de Chw van toegepassing is.

 

Inzagetermijn, procedure en zienswijzen wijzigingsplan

Het ontwerpwijzigingsplan “Kerkwijk 42 Berlicum”, met daarop betrekking hebbende stukken ligt van vrijdag 12 juli 2019 tot en met donderdag 22 augustus 2019 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint- Michielsgestel. Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073-5531111).

 

Het digitale wijzigingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID- nummer NL.IMRO.0845.WP2019BLCKERKWK42‐ON01 raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Zienswijzen

Binnen de genoemde termijn van inzagelegging kan een ieder een schriftelijke of mondelinge zienswijze op het wijzigingsplan indienen. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

 

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Een mondelinge zienswijze kunt u op afspraak geven. Voor informatie over een mondelinge zienswijze kunt u bellen naar het eerder vermelde nummer.

 

Adviserende instanties

Het plan wordt tevens voorgelegd aan de Provincie Noord-Brabant en Waterschap Aa en Maas.

 

Meer informatie

Mocht u na het inzien van de plannen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met

de mevrouw B. Siep van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer: 073-553 16 17 of via het emailadres: b.siep@mijngemeentedichtbij.nl

 

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

11 juli 2019

Naar boven