Vaststelling bestemmingsplan Leek Centrum – Herontwikkeling locatie De Tip. En besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Herontwikkeling locatie De Tip

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van Leek maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

De gemeenteraad van Westerkwartier heeft bij besluit van 26 juni 2019 het bestemmingsplan Leek Centrum – Herontwikkeling locatie De Tip vastgesteld.

Burgemeester en wethouders van Westerkwartier hebben bij besluit van 11 juni 2019 op grond van de Wet geluidhinder besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden voor de herontwikkeling locatie De Tip zoals bedoeld in deze wet.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van de locatie De Tip (Tolberterstraat 40 t/m 50 (even) in Leek) Voor deze locatie is een bouwplan ontwikkeld voor de bouw van 30 appartementen. Het plangebied bestaat uit 3 appartementsgebouwen. De herontwikkeling van dit gebied betreft een partiële wijziging van het in 2014 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Leek Centrum.

Besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders hebben besloten om een hogere grenswaarde dan de wettelijke norm van 48 dB vast te stellen voor de appartementsgebouwen om de herontwikkeling mogelijk te maken. Uit het akoestisch onderzoek (bijlage bij het bestemmingsplan) blijkt dat als gevolg van het wegverkeer op de N372, Oosterheerdtstraat, Tolberterstraat en de Tip een hogere geluidbelasting op diverse gevels optreedt tot 59 dB.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan Leek Centrum - Herontwikkeling locatie De Tip en het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai liggen vanaf 12 juli 2019 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis te Leek. ). Het bestemmingsplan kan digitaal geraadpleegd worden via www.ruimtelijkeplannen.nl (plancode: NL.IMRO.1969.BPLE18HERS1-VA01).

Beroep tegen het ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere waarden worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van beroep is griffierecht verschuldigd. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze tijdig naar voren te brengen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven