Gemeente Oldenzaal – verwijderen voetgangersoversteekplaats op een gedeelte van het perceel kadastraal bekend onder nummer ODZ00 C2569 op Oude Rondweg., gelegen tussen de Griekenlandlaan en de Leliestraat in Oldenzaal,

Logo Oldenzaal

reg.nr. 14453-2019

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldenzaal;

Gelet op:

  • artikel 15, eerste en tweede lid en artikel 18, eerste lid onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW 1994);

  • artikel 2, lid 1, sub a en b van de WVW 1994 op basis waarvan verkeersbesluiten kunnen strekken tot in het belang van de veiligheid van het verkeer en het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, alsook het bepaalde in de Wegenverkeerswet, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en het Reglement verkeersregels en Verkeerstekens (RVV 1990);

Overwegende:

  • dat op 21 november 2018 een verzoek is ingediend voor verwijderen voetgangersoversteekplaats op een gedeelte van het perceel kadastraal bekend onder nummer ODZ00 C2569 op Oude Rondweg., gelegen tussen de Griekenlandlaan en de Leliestraat in Oldenzaal

  • dat volgens het verzoek van 21 november 2018 de voetgangersoversteekplaats aan de Oude Rondweg in Oldenzaal wordt verwijderd door het verwijderen van de verkeerstekens en de borden L2, waarvoor een verkeersbesluit nodig is.

  • dat er verkeersmaatregelen moeten worden getroffen in het belang van de veiligheid van het verkeer en het beschermen van weggebruikers en passagiers.

  • dat het college bevoegd is om een verkeersbesluit te nemen en daarbij enige mate van beoordelingsruimte heeft en dat in het besluit een duidelijke belangenafweging moet zijn gemaakt waarbij het algemeen belang wordt afgewogen tegen het individuele belang. Het besluit moet berusten op de juiste feiten en omstandigheden.

  • dat gelet op artikel 2 van de WVW 1994 het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer tijdelijk in het geding komt.

  • Dat het verzekeren van de veiligheid op de weg in deze situatie heel belangrijk wordt geacht.

  • dat op basis van artikel 24 BABW overleg heeft plaatsgevonden over het verwijderen van de voetgangersoversteekplaats met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Deze heeft geen bezwaar tegen de voorgenomen verkeersmaatregelen en het daarbij behorende verkeersbesluit.

  • dat gelet op alle betrokken belangen en omstandigheden het verzekeren van de veiligheid van het verkeer en het beschermen van weggebruikers en passagiers belangrijker wordt geacht dan het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

  • dat de Oude Rondweg in beheer en in onderhoud is bij de gemeente Oldenzaal

  • dat ontwerpbeschikking zes (6) weken ter inzage heeft gelegen van 23 januari 2019 tot en met 5 maart 2019. Er zijn geen zienswijzen en of bedenkingen ontvangen.

BESLUIT

  • 1.

    gelet op het vorenstaande en op artikel 2, lid 1, sub a en b van de WVW 1994 de voetgangersoversteekplaats op een gedeelte van het perceel kadastraal bekend onder nummer ODZ00 C2569 op Oude Rondweg, gelegen tussen de Griekenlandlaan en de Leliestraat in Oldenzaal, te verwijderen door de verkeerstekens en borden L2 te verwijderen:

    a. daartoe moeten de volgende borden en verkeerstekens worden verwijderd volgens bijlage 1, hoofdstuk C van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RW 1990) en volgens de bij dit besluit behorende situatieschets:

    - bord L2 (voetgangersoversteekplaats ) en

    - verkeerstekens (aanduiding voetgangersoversteekplaats);

    b. daartoe moeten de volgende borden en verkeerstekens worden geplaatst volgens bijlage 1, hoofdstuk C van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RW 1990) en volgens de bij dit besluit behorende situatieschets:

    - bord B6 (verleen voorrang aan bestuurders op de kruisende weg) met onderbord OB02 en OB503-F en

    - verkeerstekens (haaientanden);

 

Oldenzaal, 9 juli 2019

     

Met vriendelijke groet,

 

namens het college van burgemeester en wethouders

Marcel Rolfes

medewerker APV/Bijzondere wetten

 

bijlagen: situatieschets inclusief bebording

 

Naar boven