Niet vaststellen bestemmingsplan Kerkweg 28, 28b en 28c

Logo Nieuwkoop

Hierbij maakt het college van de gemeente Nieuwkoop overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 4 juli 2019 heeft besloten het bestemmingsplan Kerkweg 28, 28b en 28c dat met ingang van 7 maart 2019 gedurende zes weken in ontwerp (met identificatienummer NL.IMRO.0569.bpTARkerkweg28-on01) ter inzage heeft gelegen, niet vast te stellen.

Beschrijving

Het ontwerpbestemmingsplan betrof de percelen Kerkweg 28, 28b en 28c (het perceel van Intratuin en de daar achter gelegen percelen van Hoorne Vastgoed). Beoogd werd de mogelijkheden van Intratuin te beperken tot uitsluitend een tuincentrum en voor wat betreft de gronden achter Intratuin het aantal m2 detailhandel te beperken tot hetgeen aan Hoorne Vastgoed is vergund.

Inmiddels is gebleken dat de gemeente bij de vaststelling van het bestemmingsplan een aanzienlijk planschaderisico zal lopen. Tevens is uit distributie-planologisch onderzoek betreffende het plangebied gebleken dat voor bepaalde branches marktruimte kan bestaan, maar dat vestiging van deze branches in het plangebied geen bedreiging zal vormen voor de vitaliteit van de dorpskern van Ter Aar (en andere kernen in Nieuwkoop). Gelet op het voorstaande heeft de raad besloten het bestemmingsplan niet vast te stellen.

Niet vaststelling van het bestemmingsplan heeft tot gevolg dat het bestemmingsplan ‘Ter Aar en Bovenland” (inclusief de 1e herziening daarvan) ter plekke blijft gelden. Dat bestemmingsplan is raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inzage

Het raadsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 18 juli 2019 voor een periode van zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

  • In het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Openingstijden: op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Voor het inzien van de stukken is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken.

U kunt voor een toelichting op de desbetreffende stukken een afspraak maken via m.jaschke@nieuwkoop.nl.

Belanghebbenden kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U dient:

  • het beroepschrift te voorzien van naam, adres en datum;

  • het bestreden besluit te omschrijven en daarvan een kopie mee te sturen;

  • de redenen van uw beroep te geven;

  • het beroepschrift te ondertekenen.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint op de dag na de terinzagelegging, dus op vrijdag 19 juli 2019. De beroepstermijn eindigt op donderdag 29 augustus 2019.

U kunt gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen.

 

Naar boven