Wijzigingsplan "Vrijburgh - Duizendblad"

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het wijzigingsplan 'Vrijburgh - Duizendblad' op 3 juli 2019 is vastgesteld.

Doel van het plan

Voor het nieuw te realiseren woongebied aan het Duizendblad in de woonbuurt Vrijburgh geldt het bestemmingsplan 'Vrijburgh' dat is vastgesteld op 22 maart 2016. Dit plan maakt het mogelijk om ter plaatse vrijstaande woningen te realiseren. In de loop van de planperiode is er geconstateerd dat de huidige bestemming onvoldoende aansluit bij de huidige woonwensen binnen de gemeente. De huidige bestemming maakt, zoals gezegd, alleen de realisatie van vrijstaande woningen mogelijk. Het Wijzigingsplan 'Vrijburgh – Duizendblad' is opgesteld om ook twee-onder-een-kap-woningen mogelijk te maken. Deze mogelijkheid wordt geboden door middel van de toepassing van een wijzigingsbevoegheid die in het geldende bestemmingsplan is opgenomen.

Bekijken

Het ontwerpwijzigingsplan ligt ter inzage:

  • In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BW2019SVR008-0401.

Reageren

Gedurende de beroepstermijn van zaterdag 13 juli 2019 tot en met vrijdag 23 augustus 2019 kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. U kunt alleen beroep indienen als u een belanghebbende bent en kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om een zienswijze in te dienen. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

 

In werking treden

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn.

 

ONT/WD

Naar boven