Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg)

Logo Horst aan de Maas

 

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Horst aan de Maas maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat de gemeenteraad ingevolge het bepaalde in artikel 2 van de Wvg, op 3 juli 2019 heeft besloten percelen grond aan te wijzen als grond waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De betreffende percelen waren al eerder voorlopig door het college van burgemeester en wethouders aangewezen op grond van artikel 6 Wvg.

Het besluit van de raad (nr. 2019.080) ligt tezamen met de bijbehorende bijlagen, bevattende onder andere het kadastrale overzicht en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de rechthebbenden, de grondslag waarop de aanwijzing berust alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 12 juli 2019 ter inzage in het gemeentehuis van Horst aan de Maas aan het Wilhelminaplein 6 te Horst. U kunt de stukken hier tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis inzien.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit staat bezwaar open bij de raad van de gemeente Horst aan de Maas. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Horst aan de Maas, Postbus 6005, 5960 AA Horst.

Voorlopige voorziening

Bezwaarden hebben de mogelijkheid om -wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten- een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg (bestuursrechter) te Roermond een en ander ingevolge artikel 8:81 Awb.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Horst aan de Maas te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en gevolgen hiervan.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot dhr. T. Raassens, dhr. L. Verkoijen of dhr. M. Bouwmans van de gemeente Horst aan de Maas.

Horst aan de Maas, 11 juli 2019

Het college van burgemeester en wethouders

 

Naar boven