Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 5 juli 2019, 2019-0000082815, tot aanwijzing van Lloyd's Register Nederland B.V. als conformiteitsbeoordelingsinstantie inzake accreditatienorm ISO/IEC 17021-1:2015

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelezen het verzoekschrift van Lloyd’s Register Nederland B.V. te Rotterdam van 14 mei 2019;

Overwegende, dat het verzoek van Lloyd’s Register Nederland B.V. vergezeld gaat van accreditatiecertificaat nr. C010 voor accreditatienorm ISO/IEC 17021-1:2015 van de Raad voor Accreditatie betreffende de onderzoeken en procedures waarvoor zij verzoekt aangewezen en aangemeld te worden;

Gelet op artikel 7a, eerste lid van de Warenwet, artikel 33 van het Warenwetbesluit drukapparatuur 2016.

Besluit:

Artikel 1

In deze beschikking wordt verstaan onder:

a. wet:

Warenwet;

b. besluit:

Warenwetbesluit drukapparatuur 2016;

c. beschikking:

het besluit waarmee Lloyd’s Register Nederland B.V. wordt aangewezen als NL-conformiteitsbeoordelingsinstantie;

d. NL-conformiteitsbeoordelingsinstantie, richtlijn:

hetgeen het Warenwetbesluit drukapparatuur 2016 daaronder verstaat;

e. Lloyd’s Register Nederland B.V.:

Lloyd’s Register Nederland B.V., K.P. van der Mandelelaan 41A, 3062 MB te Rotterdam, KvK-nummer 24247948, vestigingsnummer 000018739431.

Artikel 2

Lloyd’s Register Nederland B.V. wordt aangewezen als NL-conformiteitsbeoordelingsinstantie die op het werkveld drukapparatuur bevoegd is tot het uitvoeren van de volgende taken:

Warenwetbesluit drukapparatuur 2016

Drukapparatuur - gebruiksfase

Nr.

Werkveld

Taken

Methode & procedure

8

Drukapparatuur

Certificatie van de inspectieafdeling van de gebruiker voor het verrichten van onderzoeken in het kader van herkeuringen.

(in combinatie met registratie in combinatie met registratie I081)

Artikel 36

Warenwetbesluit

drukapparatuur 2016

9

Drukapparatuur

Certificatie van de inspectieafdeling van de gebruiker voor het verrichten van onderzoeken in het kader van voorgenomen reparaties.

(in combinatie met registratie in combinatie met registratie I081)

Artikel 36

Warenwetbesluit

drukapparatuur 2016

Artikel 3

  • 1. Indien de accreditatie voor het werkveld waarvoor de instantie is aangewezen, komt te vervallen, zal deze aanwijzing aldus worden geschorst, dat de instantie niet meer bevoegd is tot het uitvoeren van de desbetreffende werkzaamheden, maar wel verplicht is zorg te dragen voor de overdracht van de desbetreffende klantdossiers aan een door de klant te bepalen conformiteitsbeoordelingsinstantie waarmee hij een overeenkomst heeft afgesloten, dan wel, indien op het desbetreffende werkveld geen andere conformiteitsbeoordelingsinstantie werkzaam is, aan de Minister op een door hem te bepalen wijze.

  • 2. Deze aanwijzing kan worden ingetrokken, indien de aangewezen conformiteitsbeoordelingsinstantie niet meer voldoet aan de aanwijzingscriteria die zijn vermeld in artikel 7a van de wet, artikel 33 van het Warenwetbesluit drukapparatuur 2016 of haar taken beëindigt. Het voornemen tot intrekking wordt tijdig kenbaar gemaakt.

  • 3. Een aangewezen conformiteitsbeoordelingsinstantie die haar taken waarvoor zij is aangewezen beëindigt of waarvan de aanwijzing door tijdsverloop vervalt of waarvan de aanwijzing door Onze Minister wordt ingetrokken, draagt tijdig voorafgaand aan de beëindiging van de werkzaamheden respectievelijk de datum waarop de aanwijzing eindigt, haar dossiers over aan een andere certificerende instelling waarmee haar certificaathouders een overeenkomst zijn aangegaan. Indien er geen andere certificerende instelling is, draagt de certificerende instelling de dossiers tijdig over aan Onze Minister.

Artikel 4

Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze nieuwe beschikking wordt geplaatst komt de volgende beschikking te vervallen:

  • beschikking 2014-0000001808 met publicatiedatum 15 januari 2014 en publicatienummer 1259.

Reeds afgegeven certificaten onder deze beschikking blijven onverminderd geldig.

Artikel 5

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Deze beschikking vervalt met ingang van 1 januari 2023.

Den Haag, 5 juli 2019

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, B. van Hoorn Directeur Toezicht

Naar boven