Vastgesteld wijzigingsplan “Museumpark” te Overloon en besluit tot herbegrenzing stedelijk gebied.

Logo Boxmeer

 

Burgemeester en wethouders van Boxmeer maken hierbij bekend dat zij op 2 juli 2019 hebben besloten om met toepassing van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening over te gaan tot wijziging van het bestemmingsplan “ Kom Overloon” ten behoeve van het kadastrale perceel Q 187, gelegen nabij het Museumpark te Overloon (postcode 5825 AM)). De bestemming wordt gewijzigd van “agrarisch” naar “detailhandel”.

Met ingang van 10 juli 2019 liggen het wijzigingsbesluit en de bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Boxmeer. Het wijzigingsbesluit met bijbehorende stukken is ook te raadplegen via www.boxmeer.nl/bekendmakingen/bestemmingsplannen enwww.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het besluit tot wijziging van het bestemmingsplan kan tot en met 20 augustus 2019 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders hebben ingediend of aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze bij het college in te dienen. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het wijzigingsbesluit treedt in werking op 21 augustus 2019, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Tevens wordt op basis van artikel 1.2.1, lid 4, van het Besluit ruimtelijke ordening bekend gemaakt dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 28 mei 2019 hebben besloten om voor het onderhavige perceel over te gaan tot wijziging van de Verordening Ruimte. Door deze wijziging maakt dit perceel voortaan onderdeel uit van bestaand stedelijk gebied. Dit besluit is te raadplegen op HYPERLINK "http://www.ruimtelijkeplannen.brabant.nl" www.ruimtelijkeplannen.brabant.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Indien u nog vragen heeft, dan kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimte en Economie.

Naar boven