Verkeersbesluit instelling parkeerverbod Noordzijde Grasdrogerijweg

Logo Leusden

L 218704

Bevoegdheid:

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leusden bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Besluitverplichting

Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen:

1. Bij plaatsing of verwijdering van verkeerstekens en onderborden (opgenomen in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer), voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

2. Maatregelen op of aan de weg tot een wijziging van de inrichting van de weg of het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

Procedure  Conform artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) is er overleg geweest met de politie (district Midden-Nederland). Deze heeft geen bedenkingen tegen instelling van dit verkeersbesluit.

Motivering  Door plaatsing van borden model C7 is het zuidelijk deel van de Hamersveldseweg in Leusden onlangs gesloten verklaard voor vrachtauto’s. Dit betekent dat vrachtauto’s die (altijd) via deze weg van en naar bedrijventerrein Ambachtsweg reden op zoek moeten naar een alternatieve route. Ter compensatie van de afsluiting van de Hamersveldseweg is de Grasdrogerijweg doorgetrokken naar de Ben Pon Baan. Hierdoor kan vrachtverkeer voortaan via de route N226-Ben Pon Baan-Grasdrogerijweg-Hamersveldseweg van en naar genoemd bedrijventerrein rijden. Om de doorstroming van het (vracht)verkeer te kunnen waarborgen is het dringend gewenst dat er niet langs de Grasdrogerijweg wordt geparkeerd. Aangezien regelmatig (grote) voertuigen langs de noordzijde van de Grasdrogerijweg geparkeerd staan wordt voorgesteld hier, over de volle lengte, een parkeerverbod in te stellen. Met dit verkeersbesluit worden, op basis van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, de volgende doelstellingen beoogd:

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het beschermen van weggebruikers en passagiers

het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan .

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen zijn wij tot het besluit gekomen om:

 

  • 1.

    door het plaatsen van borden model E1 uit Bijlage 1 van het RVV 1990, langs de gehele noordzijde van de Grasdrogerijweg een parkeerverbod in te stellen.

 

Bekendmaking

Dit besluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant en op www.leusden.nl.

 

Leusden, 2 juli 2019

 

Het college van Leusden,

namens hen,

  

C.A. de Jong

manager

Naar boven