Ontwerpwijzigingsplan NDSM-werf West, 2e wijziging, en ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110a van de Wet geluidhinder het volgende bekend.

 

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 9 juli 2019 het ontwerpwijzigingsplan NDSM-werf West, 2e wijziging en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, vrijgegeven voor terinzagelegging.

 

Ontwerpwijzigingsplan

Het vigerende bestemmingsplan NDSM-werf West biedt het ruimtelijk-juridisch kader voor de ontwikkeling van de voormalige werf naar een hoogstedelijk woon-werkgebied. Voor het mogelijk maken van hoogbouwaccenten voorziet het bestemmingsplan in een wijzigingsbevoegdheid onder voorwaarden.

 

Het ontwerpwijzigingsplan ziet op het mogelijk maken van een hoogteaccent van 60 meter op een deel van kavel B10. Deze kavel ligt aan de noordwestzijde van het NDSM terrein aan de jachthaven/’t IJ, de Werfstraat en de Mt Lincolnweg. Het plangebied van het ontwerpwijzigingsplan omvat uitsluitend het gedeelte van het bouwplan waar de bebouwing boven de 30 meter hoogte is geprojecteerd.

 

Met de tervisielegging van dit ontwerpwijzigingsplan wordt voorzien in de ontwikkeling van het hoogbouwaccent. Na vaststelling maakt het wijzigingsplan van rechtswege deel uit van het bestemmingsplan. In het hoogbouwaccent worden woningen gerealiseerd. Het overige programma voor kavel B10 bestaat uit een gemengd woon-werkprogramma.

 

Ontwerpbesluit hogere waarden

Het ontwerpwijzigingsplan maakt nieuwe woningen mogelijk. De voorkeurswaarden voor geluid, zoals aangegeven in de Wet geluidhinder, worden voor de geprojecteerde woningen overschreden door industrielawaai van de gezoneerde industrieterreinen Westpoort en Cornelis Douwesterrein.

Omdat geluidreducerende maatregelen aan de bron, in het overdrachtsgebied of aan de ontvangzijde onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen. Daar waar de maximale ontheffingswaarde wordt overschreden dient een dove gevel te worden gerealiseerd. In het wijzigingsplan wordt een stille zijde verplicht gesteld.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpwijzigingsplan NDSM-werf West 2e wijziging en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder liggen, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 11 juli 2019 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

 

  • het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam Bel voor openingstijden 14020

  • Stadsdeelkantoor van stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000, Amsterdam Bel voor openingstijden 14020

 

Het ontwerpwijzigingsplan NDSM-werf West 2e wijziging met de daarop betrekking hebbende stukken, is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.N1809BPGST-OW01.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan en over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.

 

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. mevrouw M. de Vocht.

 

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden, kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, tel.nr: 06-51250144.

 

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

 

Amsterdam, 10 juli 2019

 

burgemeester en wethouders 

 

Femke Halsema

burgemeester

 

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Naar boven