Ontwerpwijzigingsplan ‘Stationsgebied Oost, ecologische verbindingszone, Trichtsevoetpad’, gemeente West-Betuwe

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 11 juli 2019 ligt het ontwerpwijzigingsplan “Stationsgebied Oost, ecologische verbindingszone, Trichtsevoetpad”, met bijbehorende stukken gedurende zes weken (tot en met woensdag 21 augustus 2019) op grond van artikel 3.6, Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis te Geldermalsen (adres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen).

 

Toelichting op het wijzigingsplan

Het bestemmingsplan ‘Stationsgebied Oost’ bevat een wijzigingsbevoegdheid voor het wijzigen van de gronden met de bestemming ‘Agrarisch’ naar de bestemming ‘Natuur’. De betreffende gronden liggen aan het Trichtsevoetpad aan de zuidzijde van de Linge ter hoogte van het dorp Tricht en ten noorden van de RWZI. Het Waterschap is voornemens op deze gronden een ecologische verbindingszone te realiseren. Het doel hiervan is om de ecologische kwaliteit van de percelen te verbeteren. Dit plan voldoet aan de voorwaarden die worden gesteld aan de wijzigingsbevoegdheid uit het bestemmingsplan ‘Stationsgebied Oost’. Het wijzigingsplan toont de uitvoerbaarheid van het voornemen aan.

 

Raadplegen planstukken

De planstukken zijn digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl, planidentificatie: NL.IMRO.1960.GDMTrichtsvoetpas-ONT1.

De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak inzien. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt deze dienst via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

 

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m woensdag 21 augustus 2019) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (géén e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen, dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de inzagetermijn, een afspraak te maken via het algemene telefoonnummer van onze gemeente: (0345) 72 88 00 (alleen bereikbaar tijdens kantooruren).

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

 

Naar boven