Gemeente Landgraaf - Vaststelling bestemmingsplan 'de Bousberg 2018'

Logo Landgraaf

 

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf bekend dat het bestemmingsplan ‘De Bousberg 2018’, met IDN NL.IMRO.0882.BPBOUSBERG2018-VG01, op 6 juni 2019 gewijzigd is vastgesteld.

Voor het plangebied ‘De Bousberg’ zijn diverse plannen van kracht: het bestemmingsplan ‘De Bousberg’ (vastgesteld d.d. 16-12-2010), het ‘Wijzigingsplan De Bousberg wijziging 2’ (vastgesteld d.d. 19-04-2012), het bestemmingsplan ‘Wilgenlaan, kavel 50’, het bestemmingsplan ‘De Bousberg, Veegplan 2017’ (vastgesteld d.d. 28-09-2017) en het ‘Wijzigingsplan De Bousberg wijziging 3’ (vastgesteld d.d. 12-06-2018). Om volledige duidelijkheid te verkrijgen over de gebruiks- en bouwmogelijkheden dienen al deze plannen geraadpleegd te worden. Ook bestond behoefte om de gebruiks- en bouwregels op onderdelen aan te passen.

Het nieuwe plan heet ‘De Bousberg 2018’ en maakt de realisatie van 69 woningen met alle bijbehorende voorzieningen, waaronder groen- en civieltechnische voorzieningen, mogelijk.

Ter inzage legging

 

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken kunnen met ingang van 11 juli 2019 gedurende zes weken worden ingezien tijdens de openingstijden bij het Klant Contact Centrum in het Burgerhoes te Landgraaf. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan eveneens in elektronische vorm raadplegen via de gemeentelijke website www.landgraaf.nl onder de rubriek ‘Ruimtelijke Plannen’ alsmede via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder gebruikmaking van het planidentificatienummer (IDN) NL.IMRO.0882.BPBOUSBERG2018-VG01.

Beroep

 

Met ingang van 12 juli 2019 staat gedurende zes weken tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan, op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 8.6 juncto bijlage 2 artikel 2 Algemene wet bestuursrecht, de mogelijkheid van beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag open.

Beroep kan worden ingesteld door:

1. degenen die tijdig hun zienswijze bij het college van B&W kenbaar hebben gemaakt;

2. een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht (artikel 6:13 Awb);

3. een ieder tegen de wijzigingen die de raad van de gemeente in het plan bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht.

 

Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep (motivering). Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

 

Een belanghebbende die beroep instelt, kan tevens bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze randvoorwaarden.

 

 

Naar boven