Bekendmaking gecoördineerd besluit vaststelling bestemmingplan ‘Voormalig Weeshuiscomplex’ en omgevingsvergunning ‘het verbouwen van het weeshuis’

Logo Gouda

Burgemeester en wethouders van Gouda maken bekend dat de gemeenteraad van Gouda op 19 juni 2019 het bestemmingsplan ‘Voormalig Weeshuiscomplex’ heeft vastgesteld. Het nieuwe bestemmingsplan maakt een multifunctioneel gebouw mogelijk dat bestemd is voor zowel wonen, een hotel, horecafaciliteiten (restaurant en brasserie) alsmede culturele ‐ en publieksgerichte dienstverlenende functies.

Wilt u het vastgestelde bestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 11 juli 2019  tot en met 21 augustus 2019:

  • 1.

    digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0513.BPWeeshuiscomplex‐DF01)

  • 2.

    digitaal via de website www.gouda.nl/ruimtelijkeplannen, onder ter inzage liggende plannen;

  • 3.

    op papier tijdens openingsuren in het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 te Gouda.  

Behalve het bestemmingsplan kunt u ook het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad bekijken. 

Wat kunt u nog meer bekijken?

 De gemeenteraad van Gouda heeft op 11 juli 2018 besloten om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren. Dit betekent dat gelijktijdig met het bestemmingsplan een ander, voor dit project noodzakelijk, besluit is te bekijken. Het gaat om het volgende besluit:  

Omgevingsvergunning ‘Het verbouwen van het Weeshuis’

Op 26 juli 2018 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning aangevraagd. Dat zijn de percelen: Spieringstraat 1 en 3, Groeneweg 30, 30a en 32 en Jeruzalemstaat 11 en 12 in Gouda. De vergunning is verleend. Het bouwplan past in het nieuwe bestemmingsplan. 

De omgevingsvergunning met ons kenmerk: 2018190627 is te bekijken via de internetsite van de gemeente Gouda en in het Huis van de Stad. Niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn mogelijk via internet in te zien. 

Hoe kunt u beroep instellen?

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden de omgevingsvergunning, het besluit hogere waarden en het bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten. U kunt alleen in beroep gaan als u belanghebbende bent, én als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder tijdig een zienswijze naar voren te brengen.  

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor zes weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. Stuur uw brief voor 22 augustus 2019 naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.  

Wanneer treedt het besluit in werking?

Het besluit treedt in werking met ingang van 22 augustus 2019. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken.

Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het besluit in werking treedt op 22 augustus 2019. Dan moet u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan pas in werking nadat op uw verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient moet u daar ook griffierecht voor betalen.

Naar boven